Breu descripció


Vols informació?

El Metacercador d´Informació Sanitària


El Metabuscador

Loading

dimecres, 21 d’octubre del 2009

Utilitat de la TC per les complicacions pel virus H1N1

La TC resulta d´utilitat per identificar els pacients en risc de desenvolupar complicacions més serioses pel virus H1N1 (Embolisme Pulmonar).






Utilitzant la tomografia computada (TC), s´ha trobat que els pacients amb casos severs de la grip A (H1N1) estan en risc de desenvolupar complicacions greus, inclosa la embòlia pulmonar (EP).

L'estudi s´ha publicat a American Journal of Roentgenology ( l´'estudi serà publicat en l'edició impresa de desembre de la revista).

Resum
L'estudi va incloure 66 pacients diagnosticats amb l'H1N1. Dos grups d'estudi.
Grup 1, format per 14 pacients que estaven greument malalts i amb ingrés a la unitat de cures intensives (UCI) i el grup 2 va consistir en 52 pacients que no estaven greument malalts i no van estat ingresat a l´UCI.

Tots els 66 pacients es van sotmetre a les radiografies de tòrax per a la detecció d'anomalies de H1N1. Deu pacients del grup de l'UCI i 5 pacients del grup de pacients ambulatoris, es van sotmetre a TC.

"La embòlia pulmonar s'observa en la TC 5 de 14 pacients de l'UCI", va dir l'autor principal Prachi P. Agarwal, MD, Universitat de Michigan, Ann Arbor, Michigan.

"El nostre estudi suggereix que els pacients que estan greument malalts amb H1N1 també estan en risc de desenvolupar Embòlia Pulmonar, que ha de ser curosament estudiats amb TC".

"Amb la propera temporada anual de la grip als Estats Units, el coneixement de les característiques radiològiques de H1N1 és important, així com les complicacions potencials del virus, va dir el Dr Agarwal. " "La majoria dels pacients sotmesos a raigs X de tòrax amb malaltia per H1N1 les radiografies són normals."

FONT: American Roentgen Ray Society

Més informació:
CT Scans Identify Patients With Severe H1N1 at Risk for Developing Pulmonary Emboli

.
.