Breu descripció


Vols informació?

El Metacercador d´Informació Sanitària


El Metabuscador

Loading

divendres, 20 de novembre del 2009

Comunicat del Departament de Salut. Estat actual de l´activitat gripal 19-11-09


Segons la informació recollida pel sistema PIDIRAC (Pla d’Informació de les Infeccions Respiratòries Agudes a Catalunya), l’activitat gripal pel nou virus de la grip A(H1N1) es manté amb una intensitat molt alta i una evolució estable en aquests moments.

.
La taxa d’incidència de síndromes gripals registrades per la xarxa sentinella és de 497,04 per cada 100.000 habitants.

Aquesta taxa és superior en el grup d’edat de 5-14 anys.

Encara que el virus gripal circula amb molta intensitat a Catalunya, s’observa també una àmplia circulació d’altres virus respiratoris.

.
Del total de mostres respiratòries que han resultat positives al laboratori, aproximadament un 70% correspon al nou virus de la grip i un 30% a d’altres virus respiratoris.

.Pel que fa a la vigilància de casos produïts pel nou virus de la grip A (H1N1), la majoria han presentat un quadre gripal lleu, amb una recuperació en pocs dies.

Des de l’aparició del virus de la grip A(H1N1), a Catalunya s’han produït un total de 232 casos greus, 151 dels quals ja han estat donats d’alta hospitalària.

En aquests moments es troben ingressats a la UCI 27 casos greus.

.
Fins al moment a Catalunya s’han produït 18 defuncions.

En la darrera setmana s’han produït sis defuncions, dues de les quals, corresponents a dues nenes de 5 i 13 anys sense patologies prèvies conegudes, ja havien estat comunicades.

Les altres 4 morts corresponen a una nena de 12 anys amb patologies prèvies, una dona de 36 anys amb patologies prèvies, un nen de 4 anys amb patologies prèvies i un home de 52 anys amb patologies prèvies.

Al llarg de la setmana que va del 12 al 18 de novembre, s’ha observat un augment del nombre d’urgències ateses tant als hospitals d’aguts (71.494, que suposa un increment del 5,09% respecte a la setmana anterior) com als infantils (5.188, que suposa un increment del 4,37% respecte a la setmana anterior).

Respecte a l’any anterior l’activitat en els serveis d’urgències d’adults s’ha incrementat un 17% i en pediatria un 21%. Tot i així, el nombre de pacients ingressats des d’urgències dels hospitals d’aguts (6.480) i en els hospitals infantils (406) és similar al de la setmana anterior i a l’any anterior en aquestes mateixes dates.

.
Les visites als centres d’atenció primària que s’han realitzat en tota la setmana han estat 881.357, xifra representa un increment d’un 5,07% respecte a la setmana anterior.

.
Al igual que la setmana anterior, l’activitat ha estat més elevada en el tram d’edat de 0 a 14 anys.

.
En els centres d’atenció continuada s’han realitzat 57.541, que representa un increment del 10,92 % respecte a la setmana anterior.

.Els indicadors de morbiditat corresponents mostren que l’activitat gripal continua molt incrementada a Catalunya.


.