Breu descripció


Vols informació?

El Metacercador d´Informació Sanitària


El Metabuscador

Loading

dimarts, 24 de novembre del 2009

Recomanacions sobre el maneig de la grip en Pediatria 2009-10. Document de consens de l'Associació Espanyola de Pediatria.







Des de la declaració per l'Organització Mundial de la Salut (OMS) l'11 de juny de 2009 de la situació de pandèmia pel virus de la grip A H1N1 2009 s'han realitzat periòdicament i per diferents institucions, països, administracions públiques i societats científiques, recomanacions sobre el maneig, tractament i prevenció d'aquesta malaltia.


Les dades epidemiològiques coneguts fins l'actualitat sobre l'impacte d'aquesta grip pandèmica ens permeten afirmar que la grip A H1N1 2009, malgrat la seva elevada contagiositat, causa una malaltia més lleu que la grip estacional i amb una mortalitat inferior.

Cal esperar que en la gran majoria (> 95%) de les persones que contreguin la malaltia en els propers mesos, aquesta sigui lleu i es resolgui en pocs dies sense necessitat d'altres mesures que les habituals davant la grip estacional de cada hivern.

Les dades disponibles assenyalen que la transmissió del virus de la grip A H1N1 2009 és més elevada en nens en edat escolar i adults joves de la mateixa manera que passa en la grip estacional, mentre que la majoria d'hospitalitzacions i formes greus de la malaltia s'han produït en dones embarassades i adults amb certes patologies de base.

Per a la grip A H1N1 2009 els factors de risc en edat pediàtrica, el curs clínic, la gravetat i les complicacions són similars als de la grip estacional.

A més, el diagnòstic de grip serà, en la gran majoria de casos, és per sospita clínica sense possibilitat ni necessitat de diferenciar el subtipus viral.


És per tant cal definir unes recomanacions generals i pràctiques per al maneig global de la grip en l'edat pediàtrica per a aquest nou període, i aquest és l'objectiu d'aquest document.

Document
.
.