Breu descripció

Eina de GESTIÓ INTEGRAL de la Consulta del Metge de Família.

Disposa de 4 apartats fonamentals:

1.- Kioskomed: resum pràctic i presentacions de les últimes entrades dels blocs docents de Medicina de Família.
2.- CAP WEB Formació: on en diferents apartats es treballen aspectes relacionats amb l'exploració física, tècniques, interpretació de proves, formació del professional, multitud de cercadors sobre MBE... etc.
3.- L´Escriptori Clínic: Una font d´actualització sanitària i indispensable pel dia a dia.
4.- La Consulta WEB: on tracta de temes d´informació i links d´interés. Cercador per pacients i familiars tractan de facilitar el empowerment de la persona.
El Metabuscador d´Informació Sanitària

El Metabuscador

Loading

divendres, 18 de desembre de 2009

Actualització de la Guia de Pràctica Clínica sobre l'esquizofrènia


L´impacte de l'esquizofrènia justifica l'actualització d'una guia de pràctica clínica (GPC) prèvia sobre aquest greu trastorn mental.


L'Agència d'Avaluació de Tecnologia i Recerca Mèdiques (AATRM) ha realitzat conjuntament amb l'associació Fòrum de Salut Mental de Catalunya la GPC sobre l'esquizofrènia i el trastorn psicòtic incipient.

Es tracta d'una actualització d'una GPC prèvia publicada l'any 2003.
.
És important remarcar la necessitat d'actualitzar les GPC, sobretot si aborden problemes rellevants en salut, amb un gran impacte social i en els quals hi ha una actualització constant de nous coneixements.
.
L'esquizofrènia és una malaltia mental, generalment de tipus crònic la prevalença del qual al llarg de la vida se situa entre el 0,7% i l'1,5%.
.
A més de les recomanacions sobre el tractament antipsicòtic, la present GPC incideix en les múltiples intervencions psicològiques existents així com en intervencions socials com el suport a la inserció laboral i els recursos d'habitatge.
.
També resulten nous els abordatges del seguiment d'aquests pacients en la comunitat, la valoració de l'estigma i la discriminació i la intervenció precoç en la psicosi.
..
Referències
.