Breu descripció


Vols informació?

El Metacercador d´Informació Sanitària


El Metabuscador

Loading

divendres, 18 de desembre del 2009

Actualització de la Guia de Pràctica Clínica sobre l'esquizofrènia


L´impacte de l'esquizofrènia justifica l'actualització d'una guia de pràctica clínica (GPC) prèvia sobre aquest greu trastorn mental.


L'Agència d'Avaluació de Tecnologia i Recerca Mèdiques (AATRM) ha realitzat conjuntament amb l'associació Fòrum de Salut Mental de Catalunya la GPC sobre l'esquizofrènia i el trastorn psicòtic incipient.

Es tracta d'una actualització d'una GPC prèvia publicada l'any 2003.
.
És important remarcar la necessitat d'actualitzar les GPC, sobretot si aborden problemes rellevants en salut, amb un gran impacte social i en els quals hi ha una actualització constant de nous coneixements.
.
L'esquizofrènia és una malaltia mental, generalment de tipus crònic la prevalença del qual al llarg de la vida se situa entre el 0,7% i l'1,5%.
.
A més de les recomanacions sobre el tractament antipsicòtic, la present GPC incideix en les múltiples intervencions psicològiques existents així com en intervencions socials com el suport a la inserció laboral i els recursos d'habitatge.
.
També resulten nous els abordatges del seguiment d'aquests pacients en la comunitat, la valoració de l'estigma i la discriminació i la intervenció precoç en la psicosi.
..
Referències
.