Breu descripció


Vols informació?

El Metacercador d´Informació Sanitària


El Metabuscador

Loading

divendres, 4 de desembre del 2009

Fins a un 50% dels pacients ingressats a UCI pateixen infeccions!


Estudi realitzat a 1.300 UCI (Unitats de Cures Intensives)

Un estudi de l'Hospital Erasmo, de la Universitat Lliure de Brussel·les, a Bèlgica, ha examinat l'extensió de les infeccions en prop de 1.300 unitats de cures intensives (UCI) a 75 països i mostra que al voltant d'un 50 per cent dels pacients teníen una infecció, una condició que es va associar amb un major risc de mortalitat en l'hospital
.
.
Els resultats de l'estudi es publiquen en l'últim número del Journal of the American Medical Association (JAMA).
Segons expliquen els autors, les infeccions i les sepsis associades són la principal causa de mort en les UCI no cardíaques i les taxes de mortalitat assoleixen el 60 per cent i suposen aproximadament el 40 per cent de les despeses totals d'aquestes àrees.
.
.
Metodologia
Els investigadors, dirigits per Jean-Louis Vincent, van realitzar un estudi per proporcionar informació sobre l'extensió i els patrons d'infecció en les UCI de tot el món.
.
L'estudi de Prevalença estesa d'infecció en cures intensives (EPIC II) va ser un estudi d'un dia de durada realitzat el 8 de maig de 2007 que inclou dades demogràfiques, fisiològiques, bacteriològiques, terapèutics i de progressió recopilats aqull dia en 14.414 pacients i en 1.265 UCI de 75 pacients.
.
.
Les anàlisis es van centrar en les dades de 13.796 adults de 18 anys o més.
Els autors van descobrir que el dia de l'estudi, el 51 per cent dels pacients (7.087) es classificaven com infectats i el 71 per cent rebien antibiòtics com a profilaxi o tractament.
.
.
Els pulmons van ser la localització més comuna de la infecció i donaven lloc al 64 per cent d'aquestes, seguits de l'abdomen i la circulació sanguínia.
.
Els resultats també van mostrar una relació entre el nombre de dies passats en l'UCI abans del dia de l'estudi i la taxa d'infecció, que ascendia del 32 per cent dels pacients que portaven fins a 1 dia en l'UCI abans de l'estudi fins i tot més del 70 per cent per a qui havien passat més de 7 dies.
.
Els pacients infectats passaven més temps en l'UCI i en l'hospital que els no infectats.
.
La taxa de mortalitat en l'UCI dels pacients infectats era de dues vegades més en comparació amb els que no tenien una infecció, una relació similar a la que es va descobrir als índexs de mortalitat.
.
D'altra banda, Amèrica Central i del Sud tenien les majors taxes d'infecció (un 60 per cent) i Àfrica les menors (un 46 per cent).
.
A més, els nivells infecció s'associaven a les despeses en atenció mèdica i es van descobrir majors taxes d'infecció als països que tenen una menor proporció del producte interior brut dedicat a l'atenció mèdica.
.
.