Breu descripció


Vols informació?

El Metacercador d´Informació Sanitària


El Metabuscador

Loading

divendres, 4 de desembre del 2009

L'ecocardio d'esforç, és més precisa que l´ergometría normal!


L'ecocardiografia d'esforç ofereix més precisió diagnòstica i permet una millor estratificació pronóstica que l'ergometría convencional.

Estudi realitzat en el Complex Hospitalari Universitari de La Coruña (Chuac).
.
L'ecocardiografia d'esforç té valor per predir mortalitat i esdeveniments cardíacs greus en pacients amb ergometría convencional normal és el títol del treball publicat en The Journal of the American College of Cardiology, que porta les conclusions al seu editorial per defensar un major paper d'aquest procediment en la valoració diagnòstica i pronóstica dels pacients amb sospita de malaltia coronària.

L'ergometría convencional és el mètode inicial d´elecció i més freqüent pel diagnòstic i estratificació pronóstica de persones que sofreixen dolor toràcic o altres símptomes que suggereixen una malaltia coronària.
.
Aquesta prova es considera normal quan el pacient no desenvolupa dolor toràcic ni canvis a l'electrocardiograma durant un exercici programat en una cinta rodadora, el que s'interpreta com que no existeix malaltia coronària.

L'ecocardiografia d'esforç consisteix a afegir a una ergometría tradicional un estudi ecocardiográfic que permet visualitzar de forma directa la contractilitat del cor en resposta a l'exercici.
.
Es considera anormal si durant l'exercici es detecten alteracions de la contractilitat del cor, prenent com a referència les imatges obtingudes prèviament en situació de repòs.

L'objectiu d'aquest estudi va ser avaluar si l'ecocardiografia d'exercici en cinta rodadora proporciona informació pronóstica en pacients amb sospita de malaltia coronària però que presenten una ergometría convencional normal.
.
Es van estudiar 4.004 persones, amb una edat mitjana de 60 anys, que van ser sotmeses a la prova entre els anys 1995 i 2007, i que no van desenvolupar dolor toràcic ni canvis electrocardiográfics mentre es realitzava.

Aquests pacients no haurien pogut ser detectats si l'única prova realitzada hagués estat una ergometría convencional, del que s'infereix que l'ecocardiografia d'esforç permet que aquests malalts es beneficiïn precoçment d'un maneig terapèutic més adequat.

Precisió diagnòstica
La precisió diagnòstica d'aquest procediment és similar a la d'altres tècniques per imatge, comunment emprades en pacients amb sospita de patir una malaltia coronària, com la Spect de perfusió miocárdica o l'ecocardiografia d'estrès farmacològic.
.

Avantatges de l'ecocardiografia d'esforç
1.- És més barata i més ràpida perquè, al contrari que les tècniques de medicina nuclear, els resultats s'obtenen immediatament, i és també més segura perquè no requereix medicació i els protocols d'esforç són iguals als d'una ergometría convencional.
.
2.-L'exercici és l'estrès més fisiològic i la taxa de complicacions és molt inferior a la d'altres mètodes que utilitzen l'estrès farmacològic.
.
.