Breu descripció


Vols informació?

El Metacercador d´Informació Sanitària


El Metabuscador

Loading

dilluns, 14 de desembre del 2009

La teràpia amb corticoesteroids inhalats, amb i sense beta agonistes, redueixen la inflamació i milloren la funció pulmonar en la MPOC?




Investigadors holandesos han realitzar un estudi aleatoritzat controlat amb placebo per determinar si la teràpia amb corticoesteroids inhalats a llarg termini, amb i sense beta agonistes, redueixen la inflamació i milloren la funció pulmonar en la Malaltia Pulmonar Obstructiva Crònica (MPOC).

Es van inscriure 114 fumadors actuals o exfumadors amb EPOC moderada a greu.


Van ser seleccionats aleatòriament de la següent manera:

1) propionat de fluticasona, 500 mg dues vegades al dia, durant 6 mesos (n =31) o 30 mesos (n =26),
2) fluticasona, 500 mg dos vegades al dia, i salmeterol, 50 mg dues vegades al dia una única inhalació, durant 30 mesos (n =28), o
3) un placebo dues vegades al dia (n =29).

Van trobar: "La teràpia de fluticasona redueix el recompte de limfòcits CD3 + cèl·lules de la mucosa (-55%), les cèl·lules CD4 + (-78%), les cèl·lules CD8 + (-57%), i els mastocits (-38%) i redueix la hipersensibilitat davant placebo als 6 mesos, amb efectes mantinguts després de 30 mesos.

La teràpia de fluticasona durant 30 mesos va reduir el recompte de cèl·lules mastocítiques i l'augment d'eosinófils i el percentatge d'epiteli intacte, amb les corresponents reduccions de neutròfils en esput, macrófags, i el recompte de limfòcits i millores en la disminució del VEF1, disnea i qualitat de vida.

La reducció de les cèl·lules inflamatòries es va correlacionar amb millores clíniques.

La suspensió de la teràpia de fluticasona als 6 mesos va augmentar el recompte de limfòcits CD3 + cèl·lules de la mucosa (120%), mastocits (218%), i de plasma (118%) i van empitjorar els resultats clínics.

Conclusions
1.- La teràpia amb esteroids inhalats disminueixen la inflamació i el tractament pot atenuar la disminució de la funció pulmonar en pacients amb MPOC moderada a greu no tractats prèviament amb esteroids.

2.- Agregar beta agonistes no millora aquests efectes.

3.- Els corticosteroids inhalats d'acció prolongada, sense beta-agonistes, probablement hauria de ser la norma per als pacients amb MPOC.


Pel resum complet, faci click document
.



Annals of Internal Medicine 151(8):517-527, 20 Octubre 2009 © 2009 to the American College of Physicians
.
.