Breu descripció


Vols informació?

El Metacercador d´Informació Sanitària


El Metabuscador

Loading

divendres, 4 de desembre del 2009

Una jutgessa condemna una dona per llançar insults a una mèdica durant l'exercici de la seva funció pública




Es podria tractar-de la primera sentència a Espanya en la qual es reconeix que la desconsideració envers un professional de la medicina suposa un doble atac, tant contra la personalitat del metge com contra l'ordre públic, tota vegada que el metge a l'exercici de funcions assistencials públiques té a més la consideració d'autoritat .

Una jutgessa del Jutjat de Primera Instància i Instrucció núm. 2 de Zafra, a Badajoz, ha condemnat una dona com a autora d'una falta contra l'ordre públic i d'una falta de vexacions injustes, després d'insultar en l'Hospital de Llerena-Zafra a una doctora.

Llevat d'error o omissió involuntari, es tractaria de la primera sentència a Espanya en la qual es ve a reconèixer que la desconsideració envers un professional de la medicina suposa un doble atac, tant contra la personalitat del metge com contra l'ordre públic, tota vegada que el metge a l'exercici de funcions assistencials públiques té a més la consideració d'autoritat.

Segons la sentència, queda provat que l'acusada va agredir verbalment la doctora el passat 21 de març als passadissos de l'Hospital de Llerena, fet que va tornar a repetir en una estança privada on va ser traslladada per la pròpia víctima per evitar alarmar els usuaris de l'hospital.

Per això, la jutgessa ha imposat a l'acusada una pena de 20 dies de multa a raó de 5 euros diaris, pel delicte de falta contra l'ordre públic, i una pena de 15 dies de multa a raó de 5 euros diaris, per la falta de vexacions.

Segons l'Assessoria Jurídica del Col·legi de Metges de Badajoz, que va defensar la doctora en aquest cas, es tracta d'un pas molt important en el reconeixement legal dels metges com a autoritat pública a l'exercici de les seves funcions, afegint-hi la necessitat de protegir la seva pròpia dignitat i consideració personal, suposant la resposta penal més contundent que cap en el nostre dret davant d'aquest tipus d'infraccions lleus.

Font: medicosypacientes.com

. . . . . Sentència




.
.