Breu descripció

Eina de GESTIÓ INTEGRAL de la Consulta del Metge de Família.

Disposa de 4 apartats fonamentals:

1.- Kioskomed: resum pràctic i presentacions de les últimes entrades dels blocs docents de Medicina de Família.
2.- CAP WEB Formació: on en diferents apartats es treballen aspectes relacionats amb l'exploració física, tècniques, interpretació de proves, formació del professional, multitud de cercadors sobre MBE... etc.
3.- L´Escriptori Clínic: Una font d´actualització sanitària i indispensable pel dia a dia.
4.- La Consulta WEB: on tracta de temes d´informació i links d´interés. Cercador per pacients i familiars tractan de facilitar el empowerment de la persona.
El Metabuscador d´Informació Sanitària

El Metabuscador

Loading

dilluns, 25 de gener de 2010

Consens Llatinoamericà sobre la malaltia per reflux gastroesofagic: una actualització sobre la teràpia


No hi ha avenços essencials en la gestió clínica de la GERD (Malaltia per Reflux Gastroesofàgic) durant els 3 anys després del Consens de la GERD llatinoamericana de l´any 2004.

Cada vegada més els estudis epidemiologics destaquen que l´obesitat, és reconeguda com un problema de salut essencial a molts països, i significa que l´estil de vida contribueix a la pujada de la prevalència de la GERD.

Sembla apropiat donar suport a les recomanacions per a la pèrdua de pes, malgrat l'absència de proves controlades i randomitzades que demostren una reducció en les manifestacions de la GERD.

En relació a les dades en teràpia mèdica, indiquen que els IBP continuin sent el pilar essencial del tractament de la GERD en una proporció molt alta de pacients.

Les revisions sistemàtiques i les metaanàlisis han proporcionat evidència forta que el grau de supressió d'àcid aconseguida per la medicació sigui un determinant essencial del resultat. El grau aconseguit de supressió d'àcid depèn d'un cert nombre de factors, incloent-hi la dosi del IBP, la freqüència d'administració i l'elecció del IBP. A dosis recomanades, hi ha diferències entre IBP tant en la supressió d'àcid com en el resultat clínic.
.

Més informació:

Document
.
.

1 comentari:

Fernando Sánchez Díez ha dit...

Y a más supresión de ácido, más osteoporosis y más fracturas.

Un abrazo Miguel