Breu descripció


Vols informació?

El Metacercador d´Informació Sanitària


El Metabuscador

Loading

dimarts, 12 de gener del 2010

GPC: Diagnòstic i tractament del carcinoma hepatocelular


Nova Guia de Pràctica Clínica: Diagnòstic i tractament del carcinoma hepatocelular.



.
.


Guía Salud fa una actualització de l'evidència en el diagnòstic i tractament del càncer hepàtic.
.
El carcinoma hepatocelular (CHC) és el tipus de càncer de fetge més freqüent i amb una incidència creixent. Aquest càncer es desenvolupa sobretot en persones amb malaltia hepàtica crònica o cirrosi.
.
Es tracta d'una patologia complexa per a la qual, recentment, han aparegut avenços rellevants en el diagnòstic i tractament.
.
Entre les recomanacions es destaca que les persones amb cirrosi hepàtica han de participar en programes d´escreenig d'una ecografia abdominal amb una periodicitat semestral.
.
Al contrari, es recomana no realitzar l éscreenig amb la determinació d'alfafetoproteína.
.
Els avenços més importants han tingut lloc en el coneixement de les alteracions moleculars que condicionen la progressió tumoral. Gràcies a aquests coneixements s'han desenvolupat diferents tractaments moleculars (molècules de petita mida que actuen bloquejant els senyals bioquímics del creixement tumoral) i que han estat avaluats en assaigs clínics.
.
Es destaca el sorafenib, de moment l'únic tractament que ha mostrat un augment de la supervivència en comparació amb placebo en persones amb CHC avançat.
.
Més informació:
GuiaSalud. Guía de Práctica Clínica sobre el diagnóstico y el tratamiento del carcinoma hepatocelular.

Disponible en:
Document

.
.