Breu descripció


Vols informació?

El Metacercador d´Informació Sanitària


El Metabuscador

Loading

divendres, 22 de gener del 2010

La prova de l'ADN per al virus del papiloma humà hauria de reemplaçar la citologia vaginal per detectar el càncer de coll uterí?


Investigadors italians asseguren que a prova de l'ADN per al virus del papiloma humà hauria de reemplaçar la citologia vaginal com la manera principal d'avaluar les dones per detectar càncer de coll uterí.


La seva recomanació es basa en un estudi que va trobar que la prova per al virus de papiloma humà prevenia més casos de càncer de coll uterí que la citologia vaginal convencional.
.
Els resultats de l'estudi han sigut publicats el 19 de gener a The Lancet Oncology.
.
Els investigadors van assegurar que la prova de VPH s'hauria de convertir en l'eina d'avaluació preferida per a les dones a partir dels 35. Es podria fer amb menys freqüència que la citologia, que podria ser utilitzada únicament per a dones que han obtingut resultats positius en una prova de VPH.
.
La citologia vaginal, presentada per primera vegada els 50, busca canvis al coll uterí que podrien conduir al càncer de coll uterí. La prova de VPH funciona un pas més enrere en el procés per determinar si una dona està infectada pel virus.
.
La prova de l'ADN pel VPH té els seus desavantatges, sobretot que és menys específica, la qual cosa significa que és probable que detecti més falsos positius que una citologia vaginal(això provocaria moltes visites de seguiment i les dones se sotmetien a més proves).
.
Utilitzar el VPH com a eines primària d'avaluació provoca un índex de trucades de seguiment d'uns 25 a 30 per cent, va assenyalar el Dr. Mark H. Einstein, oncòleg ginecòleg i director d'investigació clínica del Centre mèdic Montefiore a la ciutat de Nova York. En comparació, les citologies vaginals tenen un índex de trucades de seguiment d'entre 5 i 7 per cent.
.
Per al seu estudi, els investigadors italians van comparar les proves de VPH únicament amb la prova més una citologia vaginal en 94,370 dones entre els 25 i els 60 anys d'edat.
.
Durant la primera fase de l'estudi, les dones entre 35 i 60 que van obtenir resultats positius en la prova de VPH van rebre un examen de coll uterí (colposcopia). Les dones més joves rebien una colposcopia si la seva citologia vaginal era anormal o si els resultats de la prova de VPH era positius diverses vegades, el que indicava que els seus organismes no havien aconseguit eliminar la infecció.
.
L'estudi va trobar que avaluar a la recerca de l'ADN del VPH semblava més efectiu en dones grans, però les proves en dones més joves van conduir al diagnostico exagerat d'un tipus particular de lesió de coll uterí.
.
Però, no tots els experts estan d'acord que la pràctica actual canviarà a partir únicament de les troballes de l'estudi.
.
"No crec que això vagi a canviar cap estratègia usada actualment, però sí crec que aporta més evidència que les proves de VPH poden predir qui desenvoluparà càncer de coll uterí", va assegurar el Dr. Jay Brooks, president d'oncologia i hematologia de l'Ochsner Health System de Baton Rouge, Luisiana.
"Les proves de VPH, en certes poblacions, poden predir realment qui podria beneficiar-se del tractament.Einstein va interpretar les troballes d'una manera una mica diferent. "Això mostra que aquesta estratègia funciona", va assenyalar. "Té sentit, és rendible i efectiu. Això està succeint en sistemes de salut d'un sol pagador que realitza avaluacions nacionals. Estem endarrerits en els EE. UU. ".
.
Segons Einstein, l'estratègia té sentit particularment en països menys desenvolupats on les dones poden fer-se les proves de VPH pel seu compte amb un hisop vaginal per a la seva anàlisi.
En els EE. UU., les directrius d'avaluació del càncer de coll uterí van canviar el novembre. Ara, se'ls diu a les dones que s'han de fer la seva primera prova per a càncer de coll uterí, fins i tot una citologia, als 21.
.
Anteriorment, la recomanació era que les dones havien de començar a rebre la prova de Papanicolau tres anys després d'iniciar l'activitat sexual o a partir dels 21 anys d'edat, el que succeís primer.
.
Segons les noves directrius, en lloc de fer-se una citologia, o prova de Papanicolaou, anualment, la majoria de les dones només necessita fer-se una prova cada dos anys o menys, segons l'edat.
.
Les directrius assenyalen que els índexs de càncer de coll uterí s'han reduït en més de cinquanta per cent en els últims trenta anys en els EE. UU. Aquesta reducció s'ha atribuït en gran part a l'extensió de l'ús de les citologies vaginals.
.

Font: Mark Einstein, M.D., gynecologic, oncologist and director of clinical research, Montefiore Medical Center, New York City; Jay Brooks, M.D., chairman, hematology/oncology, Ochsner Health System, Baton Rouge, La.; Jan. 19, 2010, The Lancet Oncology, online
.
.