Breu descripció


Vols informació?

El Metacercador d´Informació Sanitària


El Metabuscador

Loading

dimarts, 19 de gener del 2010

Nou dispositiu per localitzar les venes mitjançant infrarojos

En principi sembla una eina d'utilitat!.

Ara només faltaria que es pugui validar i tenir més experiència a la pràctica .

El dispositiu facilita als professionals sanitaris la localització de les venes mitjançant un sistema de raigs infrarojos que escurça el temps de venopunció i disminueix els errors associats

Recentment s'ha presentat a Espanya el nou dispositiu, denominat AccuVein 300, que permet localitzar les venes del pacient sota la pell mitjançant raigs infrarojos.
.
Això és possible ja que l'hemoglobina de la sang absorbeix aquesta llum infraroja que emet l'aparell, fa que que les venes es distingeixin clarament del teixit circumdant i permeti comprovar la posició, la direcció i la mida de les venes.
.
Gràcies a aquesta nova ajuda es pot escurçar el temps de venopunció i es calcula que es podria disminuir entre un 10 i un 15% les venopuncions fallides.
.
Es calcula que entre el 20 i el 25% de les venopuncions són fallides i que el 21% dels pacients tenen por de les agulles (el 8% confessa fins i tot tenir una por excessiva a la punció). Aquests dos factors provoquen estrès i ansietat tant en professionals sanitaris com en els pacients, que pot ser minimitzada gràcies a aquesta nova eina.
.
El nou aparell evita la punció a cegues, només guiada pels coneixements anatòmics del professional, en pacients en qui la visualització de les venes és nul·la (sobretot en els primers anys de vida). A més, pot ser útil en pacients que presenten cremades greus, obesitat, problemes circulatoris o que per l'edat avançada les seves venes superficials són poc accessibles o molt fràgils.
.
El dispositiu no necessita cap calibrat, és transportable (utilitza tecnologia sense fil i té una autonomia de dues hores) i no necessita està en contacta amb el pacient (funciona en una distància de 18 centímetres), la qual cosa fa que no sigui necessari esterilitzar-lo cada vegada que s'utilitza.
.
Pot veure's una demostració del funcionament del dispositiu al lloc web:
http://www.accuvein.com/.
.
Així com la fitxa tècnica en Castellà en format pdf en:
http://www.accuvein.com/pdf/AccuVein_FactSheet_Spanish.pdf
.
Es necessita una avaluació independent
Encara que el nou dispositiu pot ser de gran ajuda per als professionals sanitaris no es disposa d'estudis independents que hagin avaluat aquesta tecnologia, imprescindible abans d'afirmar si l'aplicabilitat final del dispositiu millorarà la pràctica clínica. Per a això serien necessaris estudis duts a terme per agències d'avaluació de tecnologies o altres entitats independents.
.
Referència:Accuvein.com. New York: AccuVein; 2009.
Disponible en: http://www.accuvein.com/
.