Breu descripció

Eina de GESTIÓ INTEGRAL de la Consulta del Metge de Família.

Disposa de 4 apartats fonamentals:

1.- Kioskomed: resum pràctic i presentacions de les últimes entrades dels blocs docents de Medicina de Família.
2.- CAP WEB Formació: on en diferents apartats es treballen aspectes relacionats amb l'exploració física, tècniques, interpretació de proves, formació del professional, multitud de cercadors sobre MBE... etc.
3.- L´Escriptori Clínic: Una font d´actualització sanitària i indispensable pel dia a dia.
4.- La Consulta WEB: on tracta de temes d´informació i links d´interés. Cercador per pacients i familiars tractan de facilitar el empowerment de la persona.
El Metabuscador d´Informació Sanitària

El Metabuscador

Loading

dijous, 28 de gener de 2010

Recomanacions de l´ús de medicaments a la lactànciaDurant el període de lactància, la majoria de dones es troben amb la necessitat de prendre algun medicament.
.
Molts són compatibles amb la lactància i no presenten efectes adversos per al lactant.
.
Aquest article tracta de valorar el risc que presenten els fàrmacs més utilitzats i oferir la millor opció per al lactant.
.
Resum
  • Com a norma general, els medicaments que estan indicats per a nadons i lactants petits també ho estaran per a la mare lactant, tot i que sempre s’haurà de valorar si la medicació és realment necessària per a la mare o si existeixen altres tractaments alternatius.

  • Són pocs els medicaments contraindicats durant la lactància i, si són imprescindibles, aquesta s’haurà de suspendre.

  • En algunes ocasions es pot interrompre la lactància de forma transitòria durant el temps que trigui el fàrmac a ser eliminat.

  • Cal prendre el medicament just després de l’alletament per evitar les concentracions més elevades.

  • Cal evitar fàrmacs amb semivida d’eliminació llarga o les formes galèniques d’alliberament perllongat, i utilitzar sempre aquells dels quals es disposa de més experiència.
Més informació:
.

Document