Breu descripció


Vols informació?

El Metacercador d´Informació Sanitària


El Metabuscador

Loading

dilluns, 18 de gener del 2010

Rosuvastatina: crítica al nou principi actiu


.
.
.
.
.
.
.
Resum
Les estatines són fàrmacs d'elecció en hipercolesterolèmia, sent les que disposen de major evidència clínica la simvastatina i pravastatina.
..
La rosuvastatina ha resultat ser més potent a igualtat de dosi amb un perfil de seguretat similar al d'altres estatines.
.
A causa de la seva novetat es requereix major experiència d'ús i monitoratge per determinar possibles riscs de miopatia i altres efectes secundaris relacionats amb les altres estatines així com s'ha d'emportar un control adeqüat amb les escalades de dosi.
.
És per això la rosuvastatina té un lloc limitat en la teràpia actual tenint en compte l'àmplia oferta i experiència amb altres estatines i, en principi, hauria de reservar-se per a pacients amb hiperlipidèmia severa que no assoleixen objectius o no toleren dosis altes de la teràpia de primera línia.
.
Encara que es va acumulant evidència sobre el seu ús, de moment no està indicada en prevenció cardiovascular com altres estatinas resultant ser la més cara degut principalment que la resta d'estatines ja té genèric al mercat.
.
.