Breu descripció


Vols informació?

El Metacercador d´Informació Sanitària


El Metabuscador

Loading

divendres, 29 de gener del 2010

Vitamina D: Una Revisió Basada a l'Evidència


Edició del Journal American Borrad of Family Medicine.


Revisió basada en l'evidència: Vitamina D: Una Revisió Basada a l'Evidència per Teresa Kulie, MD, Amy Groff, DG., Jackie Redmer, MD, MPH, Jennie Hounshell, MD and Sarina Schrager, MD, MS, del Departament de Medicina Familiar de la Universitat de Wisconsin.

Resum
  • La Vitamina D és una vitamina liposoluble que juga un important paper en el metabolisme de l'os i sembla tenir alguna propietat antiinflamatòria i inmunomoduladora.

  • En recents estudis epidemiològics han observat relació entre els baixos nivells de Vitamina D i múltiples malalties.
.
  • Baixos nivells de Vitamina D estan associats amb increment de la mortalitat cardiovascular, incidència i mortalitat per càncer, malalties autoimmunes, així com esclerosi múltiple.
.
  • Encara que és bé conegut que la combinació de Vitamina D i Calci és necessària per al manteniment de la densitat de l'os per a les persones grans, la Vitamina D també pot ser un factor de risc independent a les caigudes en persones ancianes.
.
  • Noves recomanacions de l'Associació Americana de Metges d'abordar la necessitat de la suplementació en els nounats alimentats amb llet materna i moltes preguntes es plantegen en relació amb el paper de la suplementación materna durant la lactància.

  • Malogradament, hi ha poques guies d'evidència clínica relacionades a la investigació de la deficiència de Vitamina D o de les opcions de tractament eficaces.

    La talla baixa o alta és generalment causada per les variants d'un patró de creixement normal, encara que alguns pacients poden tenir greus patologies subjacents.
.
  • Una història completa i un exàmen físic poden ajudar a diferenciar els patrons de creixement anormal de les variants normals i específiques d'identificar trets dismórfics de síndromes genètics.

  • La Història i troballes de l'exàmen físic haurien d'orientar les proves de laboratori.

Per a la revisió completa, faci click aquí.
.

.
The Journal of the American Board of Family Medicine 22 (6): 698-706 (2009) © 2009 American Board of Family Medicine
. .

.