Breu descripció


Vols informació?

El Metacercador d´Informació Sanitària


El Metabuscador

Loading

divendres, 19 de febrer del 2010

Avaluació de la Solifenacina en Incontinència urinaria.


Solifenacina en Incontinència urinaria.


Avaluació realitzada pel Servei de Salut de les Illes Balears.



.
..
.
.


Resum
La solifenacina (SLF) està autoritzada per al tractament simptomàtic de la incontinència d'urgència i/o augment de la freqüència urinària i la urgència que pot produir-se en pacients amb síndrome de bufeta hiperactiva.
.
Les dades publicades fins al moment mostren que la SLF és més eficaç que el placebo en el tractament de la incontinència urinària
.
No és inferior a la tolterodina (TLD) d'alliberament retardat, però amb major incidència de restrenyiment i de visió borrosa.
.
No existeixen dades que comparin la SLF amb l'oxibutinina o davant alternatives terapèutiques no farmacològiques.
.
La reacció adversa comunicada amb major freqüència en els assaigs va ser sequedat de boca, que es va produir en un 11% dels pacients tractats amb 5 mg diaris i en un 22% dels pacients tractats amb 10 mg una vegada al dia.
.
La SLF es metaboliza pel CYP3A4, per la qual cosa són possibles les interaccions amb altres substrats d'aquest citocrom.
.
El cost de SLF és molt superior a altres fàrmacs anticolinèrgics com a oxibutinina o TLD d'alliberament normal.
.
Els resultats d'eficàcia de SLF en el tractament de la incontinència són d'escassa rellevància clínica i malgrat la seva selectivitat, no ha demostrat una millora en el perfil de seguretat .
.
Lloc en terapèutica
El tractament dels símptomes de bufeta hiperactiva inclou exercicis del sol pèlvic amb ajuda de fàrmacs antimuscarínics.
.
No existeixen dades que comparin la SLF amb l'oxibutinina o davant alternatives terapèutiques no farmacològiques.
.
A causa de la seva major selectivitat pels receptors muscarínics de la bufeta, teòricament hauria de tenir menys efectes adversos que altres fàrmacs del grup però els resultats dels assaigs no han demostrat una millora en el percentatge d'abandonaments per efectes adversos de SLF.
.