Breu descripció


Vols informació?

El Metacercador d´Informació Sanitària


El Metabuscador

Loading

dijous, 11 de febrer del 2010

Cochrane Journal Club. Eina interessant!


Revisions Cochrane comentades críticament:
La Cochrane Journal Club



.

The Cochrane LIbrary ofereix una publicació gratuïta de resums crítics de revisions sistemàtiques Cochrane per facilitar el seu ús en sessions clíniques o metodològiques

En l'últim número de 2009, The Cochrane Library, va iniciar la publicació del Cochrane Journal Club que, de manera gratuïta, permet l'accés a diferents materials en anglès que resumeixen críticament revisions sistemàtiques de la Cochrane.

Al seu lloc web (http://www.cochranejournalclub.com/) es proporciona accés lliure a la revisió sistemàtica original en anglès que es comenta críticament i s'ofereixen els esmentats comentaris en diferents formats:

1- Un resum amb els antecedents que destaquen la rellevància de la revisió

2- Un podcast que resumeix la revisió sistemàtica

3- Un espai en el qual els usuaris del recurs poden fer preguntes per aclarir alguns aspectes de la revisió que són contestats pels propis autors

4- Unes preguntes bàsiques per a la lectura dels principals aspectes de la revisió

5- Una secció d'articles relacionats

6- Presentacions en PowerPoint amb els principals punts d'interès de la revisió (incloent un resum dels resultats i les taules-posts principals) que segueixen l'estructura habitual d'un taller de lectura clínica.

Les presentacions s'ofereixen en una versió que destaca els aspectes clínics més rellevants i una altra que comenta aspectes metodològics. D'aquesta manera les presentacions poden aprofitar-se per comentar-les en sessions clíniques o bibliogràfiques, ja que faciliten la discussió dels principals aspectes clínics, possibles conclusions controvertides o els aspectes metodològics més destacables.

Els continguts que es publiquen a Cochrane Journal Club són elaborats pels propis autors de les revisions seleccionades, supervisats per una unitat editorial central i per l'editor dels podcast de les revisions Cochrane (Mike Clarke, Director de l'UK Cochrane Centre).

De moment s'han publicat materials sobre tres revisions, entre les quals es troba la primera revisió de revisions sistemàtiques publicada en The Cochrane Database of Systematic Reviews: Fàrmacs biològics per a l'artritis.

Referències:Cochrane.org. Cochrane Journal Club [Internet].
UK: John Wiley & Sons, Ltd. 2010. [Actualitzat el gener de 2010. citat el 2 de gener de 2010].
Disponible en: http://www.cochranejournalclub.com/
.
.