Breu descripció


Vols informació?

El Metacercador d´Informació Sanitària


El Metabuscador

Loading

dimarts, 16 de febrer del 2010

Comparació de regimens d'insulina per a diabetis tipus 2


Els riscs d'hipoglucèmia i augment de pes semblen ser més grans que els possibles beneficis amb el règim d'insulina prandial!



Autors del Regne Unit van informar resultats d'un informe obert, multicèntric de 3 anys, en el qual van avaluar 708 pacients que tenien nivells d'hemoglobina glicosilada subòptim els qui prenien metformina i sulfonilurea.
.
Els pacients van ser assignats aleatòriament a rebre la insulina aspart bifàsica dues vegades al dia, la insulina aspart postprandial tres vegades al dia, determinació de la insulina basal una vegada al dia (i dos vegades si fos necessari).
.
La teràpia de sulfonilurea va ser substituïda per un segon tipus d'insulina, si la hiperglucèmia fos inacceptable durant el primer any de l'estudi o posteriorment, si els nivells d'hemoglobina glicosilada van ser més de 6,5%.
.
Resultats
.
1.- Els nivells mitjos de l'hemoglobina glicosilada van ser similars per als pacients que rebien insulina bifàsica (7,1%), prandial (6,8%), i basal (6,9%) basada en els règims.
.
2.- Tanmateix, menys pacients tenien un nivell de 6,5% o menys en el grup bifàsic (31,9%) que en el grup prandial (44,7) o en el grup basal (43,2%), amb 67,7%, 73,6% i 81,6%, respectivament, tenint un segon tipus d'insulina.
.
3.- La mitjana de les taxes d'hipoglucèmia per pacient i any van ser els més baixos en el grup basal (1,7) més alt, en el grup bifàsic (3,0), i major en el grup prandial (5,7).
.
4.- L'augment de pes va ser més gran en el grup prandial que al grup bifàsic o el grup basal.
.
5.- Altres taxes d'esdeveniments adversos van ser similars en els tres grups.
.
Conclusions
1.- Els pacients que van agregar una insulina basal o prandial règim basat en la teràpia oral hi havia un millor control de l'hemoglobina glucosilada que els pacients que van afegir un regimen basat en insulina bifàsica.
.
2.- Menys episodis d'hipoglucèmia i un menor augment de pes es van produir en pacients en afegir insulina basal.
.
3.- Els riscs d'hipoglucèmia i augment de pes semblen ser més grans que els possibles beneficis amb el règim d'insulina prandial.
.
Per al resum complet, faci click aquí.
.
N Engl J Med 361 (18): 1736-1747, 29 Octubre 2009.
.
.
.
.