Breu descripció

Eina de GESTIÓ INTEGRAL de la Consulta del Metge de Família.

Disposa de 4 apartats fonamentals:

1.- Kioskomed: resum pràctic i presentacions de les últimes entrades dels blocs docents de Medicina de Família.
2.- CAP WEB Formació: on en diferents apartats es treballen aspectes relacionats amb l'exploració física, tècniques, interpretació de proves, formació del professional, multitud de cercadors sobre MBE... etc.
3.- L´Escriptori Clínic: Una font d´actualització sanitària i indispensable pel dia a dia.
4.- La Consulta WEB: on tracta de temes d´informació i links d´interés. Cercador per pacients i familiars tractan de facilitar el empowerment de la persona.
El Metabuscador d´Informació Sanitària

El Metabuscador

Loading

divendres, 12 de febrer de 2010

Revisió de l´ús adequat d'antibiòtics en les infeccions respiratòries pediàtriquesLes infeccions són la causa més freqüent de consulta en pediatria d'Atenció Primària, i gran part d'elles afecten el tracte respiratori.
.
Sabem que aproximadament un 60% dels nens atesos per una infecció respiratòria en l'àmbit ambulatori rep tractament antibiòtic, la qualcosa la converteix en la principal causa de consum d'antibiòtics en aquesta població.
.
Està descrit, a més, que el consum d'antibiòtics es correlaciona amb el desenvolupament de resistències.
.
El objectiu és fer una revisió per tal de promoure un ús adequat d'antibiòtics en les infeccions respiratòries en pediatria.
.
CONCLUSIONS
1.- Les infeccions del tracto respiratori constitueixen el motiu més freqüent de consulta per causa infecciosa en Pediatria d'Atenció Primària.
.
2.- Davant d'un cas de faringoamigdalitis aguda, l'objectiu fonamental és identificar aquells pacients amb infecció per SBHGA, perquè són els únics que es beneficien del tractament antibiòtic.
.
3.- El diagnòstic de les pneumònies adquirides en la comunitat, donades les dificultats per identificar l'agent causal, és habitualment clínic, i es sol iniciar tractament empíric basat en l'etiologia més probable i les dades locals de resistències.
.
4.- A causa de l'etiologia i el curs de l'otitis mitja aguda, no està justificat el tractament antibiòtic de forma rutinària.
.
5.- En el cas de les sinusitis agudes bacterianes, sempre que es compleixin els criteris de persistència de la simptomatologia i gravetat, es recomana tractament antibiòtic.
..
6.- Una de les estratègies que es poden emprar per millorar l'ús d'antibiòtics, sobretot en les otitis i les sinusitis, és la prescripció diferida.
.
.
.
.
.