Breu descripció


Vols informació?

El Metacercador d´Informació Sanitària


El Metabuscador

Loading

dimecres, 24 de febrer del 2010

Procediment que agilitza el procés de declaració de Contingències Professionals










.
Aquesta instrucció és d’aplicació per als metges /esses d’atenció primària dels centres proveïdors del Servei Català de la Salut (CATSALUT), de l’Institut Català de la Salut (ICS), Entitats de Base Associativa (EBA) i altres proveïdors (mútues, consorcis, etc...), en el supòsit de que un/a treballador/a sol·liciti assistència sanitària i els hagin de prescriure una baixa laboral i existeixin indicis raonables de que la causa és de base professional (Accident de Treball o Malaltia Professional).

.
Queden exclosos d'aquest procediment aquells casos en els que no existint comunicat d'accident laboral previ, primen les valoracions jurídiques sobre les mèdiques a l'hora de determinar la contingència, concretament:


- Accidents in itinere o en missió, no reconeguts per l'empresa i/o la mútua.

.- Quan la discrepància que s'ha de resoldre està relacionada amb el lloc i hora en què es produeix l'accident (inclòs infart agut de miocardi, accident vascular cerebral i ruptura d'aneurisma).

. En aquests casos, per determinar la contingència del procés, el/la metge/essa ha d'informar al pacient que la via adient és la presentació d'una sol·licitud de determinació de contingència davant l'INSS.


INSTRUCCIÓ 2007




També et pot interessar:
.

1 comentari:

Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.