Breu descripció


Vols informació?

El Metacercador d´Informació Sanitària


El Metabuscador

Loading

dilluns, 8 de març del 2010

Miopatia Hipocalèmica per begudes resfrescants amb cola


Durant les darreres dècades ha augmentat moltíssim el consum de begudes refrescants, entre les quals són les begudes de cola, les que més es venen a tot el món.
.
A més dels efectes adversos ja estudiats que potencialment pot tenir un consum crònic moderat de cola (debilitament de l'esmalt dental, desmineralització òssia, desenvolupament de la síndrome metabòlica i diabetis mellitus), diverses línies d'evidència remarquen que també el consum excessiu és perjudicial perquè pot provocar hipopotassèmia greu amb afectacions greus com poden ser la miopatia hipocalèmica.
.
Aquest fet pot portar problemes importants de salut pública, atès que a molts països s'està augmentant el volum de beguda de cola contingut en els envasos comercialitzats habitualment.

.
Diverses línies d'evidència suggereixen que el consum crònic de grans quantitats de begudes refrescants amb cola pot afectar i empitjorar l'homeòstasi del potassi i provocar alteracions greus de salut, com ara la miopatia hipocalèmica.
.
Encara que la majoria de casos es van recuperar bé, preocupa el fet que des del punt de vista comercial estan augmentant les mides dels envasos de cola perquè això, sí que podria portar a alteracions més greus com ara arítmies cardíaques.
.
Calen estudis més a fons per justificar l'ús de limitacions en la dosi diària màxima recomanada d'aquestes begudes refrescants.

Document