Breu descripció


Vols informació?

El Metacercador d´Informació Sanitària


El Metabuscador

Loading

dimecres, 17 de març de 2010

Prevenció de les Úlceres per Pressió, Avaluació i Maneig

Les úlceres per pressió, úlceres de decúbit, o nafres, varien en gravetat des d'eritema de la pell, fins a casos greus i profunds amb el múscul o l'os exposat.
.

.
.
.
Les úlceres per pressió significatives amenacen el benestar dels pacients amb mobilitat limitada.
.
Encara que el 70 per cent de les úlceres es presenten en persones majors de 65 anys, els pacients més joves amb trastorns neurològics o malalties greus també són susceptibles.
.
Les taxes de prevalença van de 4,7 a 32,1 per cent en els hospitals i 8,5 a 22 per cent a les llars d'ancians.

Una úlcera per pressió és una lesió localitzada a la pell o el teixit subjacent, generalment sobre una prominència òssia, com a resultat de la pressió constant. Els factors predisponentes són classificats com a intrínsecs (per exemple, la mobilitat limitada, la mala nutrició, malalties concomitants, l'envelliment de la pell) o extrínsecs (per exemple, pressió, fricció, cisallament, humitat).
.
La prevenció inclou la identificació de persones de risc i aplicar mesures de prevenció específiques, tals com seguir un programa de reposicionament del pacient, mantenint el cap del llit en l'elevació més segura per prevenir talls, utilitzant la reducció de pressió de superfícies i l'avaluació de la nutrició i proporcionar els suplements, si fos necessari.
.
Quan es produeix una úlcera, les característiques de cada nafra (és a dir, la mida, la ubicació, escares i teixit de granulació, exudat, olor, fístules, desnivells, i infecció) i la seva clasificació (I a IV) són essencials per a l'avaluació de les ferides.
.
El tractament consisteix en el maneig de les infeccions locals i distants, l'eliminació de teixit necròtic, el manteniment d'un ambient humit per a la cicatrització de la ferida, i possiblement cirurgia.
.
El desbridament està indicat quan el teixit necròtic és present. El desbridament urgent s'ha de realitzar si es produeix cel·lulitis o sepsis.

Els mètodes de desbridament mecànic, enzimàtics i desbridament autolític són els tractaments no urgents. La neteja de la ferida, de preferència amb solució salina normal, és un pilar del tractament per a les nafres netes i després del desbridament.
.
La càrrega bacteriana pot ser manejada amb la neteja. Els antibiòtics tòpics han de ser considerats si no hi ha millora en la curació després de 14 dies.
.
Els antibiòtics sistèmics s'utilitzen en pacients amb cel·lulitis avançada, osteomielitis o infecció sistèmica.

Revisió completa

Am Fam Physician 78 (10): 1186-1194, 1195-1196 © 2008 Acadèmia Americana de Metges de Família.
.
.

.
.
.