Breu descripció


Vols informació?

El Metacercador d´Informació Sanitària


El Metabuscador

Loading

dimecres, 31 de març del 2010

Rosuvastatina: quin valor afegit aporta una nova estatina d'elevada potència respecte a les ja existents en Atenció Primària?



Rosuvastatina.
Notas Farmacoterapéuticas.

Servicio Madrileño de Salud

Avaluació d´un medicament




Rosuvastatina (ROS) és la 7 estatina que s'ha comercialitzat a Espanya després de lovastatina (LOV 1990), simvastatina (SIM), pravastatina (PRA), fluvastatina (FLU), atorvastatina (ATO) i cerivastatina (CER, retirada el 2001).

No es tracta d'un nou medicament, ja que des de fa anys s'està utilitzant en altres països per la seva potència hipolipemiant, mantenint un perfil de seguretat similar.

En teoria, aquestes propietats la farien especialment interessant en aquells pacients hipercolesterolémics d'alt risc cardiovascular incapaços de reduir els seus nivells de colesterol amb els tractaments prèviament disponibles.

Per ajudar-nos a posicionar el fàrmac dins del grup, ens hem de plantejar una qüestió prèvia
important: quin valor afegit aporta una nova estatina d'elevada potència respecte a les ja existents en Atenció Primària?


Resum

1.- Rosuvastatina redueix les xifres de col-LDL a nivells similars a altres estatines quan s'utilitzen a dosis equipotents.

2.- Encara es desconeix l'impacte sobre la morbi-mortalitat en pacients hipercolesterolémicos d'alt risc CV.

3.- També es desconeix si existeixen diferències amb altres estatinas.

4.- Fins al moment només hi ha 1 assaig clínic en prevenció primària, realitzat en pacients amb nivells elevats de PCRhs, que ha demostrat beneficis sobre la morbi-mortalitat.

5.- Es plantegen incerteses sobre la rellevància d'aquest marcador de risc CV, la magnitud de l'efecte i altres qüestions, que necessiten ser aclarida.

6.- La tolerància i el perfil de seguretat semblen similars a altres estatines. No obstant això, la dosi de 40 mg s'haurà d'utilitzar amb precaució.


Document
.
.
.