Breu descripció


Vols informació?

El Metacercador d´Informació Sanitària


El Metabuscador

Loading

dimarts, 6 d’abril del 2010

Ajudar als pacients amb càncer de pròstata localitzat a prendre decisions de tractament


Revisió Clínica de la Canadian Family Physician titulada: Ajudar als pacients amb càncer de pròstata localitzat a prendre decisions de tractament per Kathryn Birnie i John Robinson.
.
.
.








 
.
.
Al Canadà des de 2002 fins a 2004, la proporció relativa de supervivència a 5 anys per al càncer de pròstata va ser de 95%, el que indica que una gran proporció dels supervivents viuen durant anys amb aquesta malaltia i les seves seqüeles de tractament.
.
Si bé les opcions de tractament són típicament ponderades per als millors resultats mèdics, els pacients amb càncer de pròstata s'enfronten a una difícil elecció entre diversos tractaments mèdics equivalents.
.

La decisió es complica a més, per les recomanacions dels especialistes en conflicte, com a uròlegs, oncòlegs radioterapeutes i metges oncòlegs, mitjans de comunicació, els seus familiars i amics.
.
Els pacients també informen que senten angoixa per a la presa de decisió del tractament, i es preocupen per la idoneïtat de les seves decisions.
.
Més enllà de la seva idoneïtat mèdica, una decisió de tractament bo, és que en última instància, es caracteritza per un mínim estudi de les decisions relacionades.
.
Les taxes notificades de arrepentiment de presa de decisions entre els pacients amb càncer de pròstata localitzat rang de 4% al 19%, amb majors taxes de notificació amb major temps transcorregut des del tractament. Les úniques relacions que els metges de família tenen amb els seus pacients poden exercir un paper clau a la bona presa de decisions.
.
Els metges de família poden veure els pacients amb més regularitat que els especialistes, i molts pacients continuaran consultant als seus metges de família per a la tasca contínua de seguiment i el maneig dels efectes secundaris del tractament.
.
Hi ha diverses idees bàsiques per als metges de família per facilitar bones decisions de tractament:
.
1) garantir que la decisió del tractament del pacient es basa en informació precisa i adequada,
.
2) ajudar el pacient a aclarir els seus valors i garantir que siguin tingudes en compte, i
.
3) direccionar la influència de sistema de suport social del pacient a la presa de decisions de tractament .
.
.
.
56( 2):137-141 © 2010 pel Col.legi de Metges de Familia de Canadà.
.
.
.
..