Breu descripció


Vols informació?

El Metacercador d´Informació Sanitària


El Metabuscador

Loading

divendres, 21 de maig del 2010

Actualització i resum pràctic de la Prevenció del Càncer Colorectal.


Decisió en la consulta diària:

Saps quan indicar una Colonoscopia?
i quan no?
.
.
.
.
.
.
GPC Elaborada per: Asociación Española de Gastroenterología (AEG), Sociedad Española de Medicina de Familia y Comunitaria (semFYC) i Centro Cochrane Iberoamericano (CCI).
.
Es proposen una sèrie recomanacions i estratègies preventives, diagnòstiques i terapèutiques que segurament seran d´ajuda a la presa de decisions..

En aquesta guia, per classificar les proves científiques disponibles i la força de les recomanacions s'ha utilitzat el sistema proposat pel Centre de Medicina Basada en l'Evidència (CEBM) d'Oxford i també alguns dels criteris proposats pel sistema GRADE (Grading of Recommendations Assessment, Development and Evaluation Working Group).
.
Malgrat tot això, no hi ha respostes per a totes les qüestions que es plantegen a la pràctica diària i la decisió final sobre un particular procediment clínic, diagnòstic o de tractament dependrà de cada pacient, de les circumstàncies i dels seus valors i preferències..
Finalment, és de importància el propi judici clínic i el tenir present que les recomanacions proposades no reemplacen aquestes decisions.


Hi ha unes taules i un resum molt bó a les pàgines 13 a 29.(Resum de les Recomanacions Guía de referència ràpida del càncer colorectal)
.
.