Breu descripció


Vols informació?

El Metacercador d´Informació Sanitària


El Metabuscador

Loading

dimecres, 2 de juny del 2010

Característiques dels marejos a l´Atenció Primària


Els marejos del pacient augmenten amb l'edat





.
.
.
..
.
.
.
Tot i que els marejos en els pacients ancians són molt comú en la Medicina de Familia, la prevalença de la majoria dels estudis sobre els marejos són basats en la comunitat i inclouen una població d'estudi que no és representativa de la pràctica familiar.
.
L'objectiu d'aquest estudi realitzat per investigadors holandesos va ser investigar la prevalença i la incidència de marejos informats pels pacients d'edat avançada en medicina familiar, per descriure els diagnòstics finals segons el registrat pel metge de família, i comparar les característiques clíniques dels pacients amb vertigen dels pacients no marejats.
.
Les dades van ser obtingudes a partir de la Segona Enquesta Nacional de Pràctica General Holandesa, un estudi de registre prospectiu que va tenir lloc durant un període de 12 mesos en 2001.
.
Van identificar tots els pacients majors de 65 anys que van visitar al metge de família a causa de marejos (N = 3.990). La prevalença de vertigen d'un any com a metge de família en pacients majors de 65 anys o més va ser de 8,3%, va ser superior en dones que en homes, i va augmentar amb l'edat.
.
En pacients de 85 anys o més grans la prevalença va ser similar per a homes i dones.

La incidència de mareig va ser 47,1 per 1000 persones-anys.

Per al 39% dels pacients marejats els metges de família no havien pogut fer un diagnòstic, i van registrar un diagnòstic dels símptomes com el diagnòstic final.
.
Viure sol, menor nivell d'educació, malaltia cerebrovascular prèvia, i la hipertensió preexistent es van associar independentment amb marejos.

Conclusions
1.- Els marejos del pacients en la pràctica de la medicina familiar augmenta amb l'edat.
.
2.- És més comú en dones que en homes, però aquesta diferència de gènere desapareix en l'edat molt avançada.
.
3.- Atès que en la pràctica general, una gran proporció de pacients d'edat avançada amb marejos en la pràctica de la medicina familiar estarà sense diagnosticar, valdria la pena portar a terme més investigacions de diagnòstic sobre els marejos en l'ambient del metge de família. "

4.- Finalment, és agradable veure aquest tipus de recerca en l´entorn de la Medicina de Familia, però encara queda molt per treballar en la utilitat del diagnòstic dels símptomes pels metges de família.

BMC Family Practice 11:2, © 2010 BioMed Central Ltd



.