Breu descripció


Vols informació?

El Metacercador d´Informació Sanitària


El Metabuscador

Loading

dilluns, 7 de juny de 2010

Quina és l'eficàcia de la prevenció vascular amb AAS en els pacients amb un baix índex turmell-braç?L'índex turmell-braç (ITB) s'utilitza com a indicador de malaltia vascular dels membres inferiors i un valor baix s'associa a major risc de complicacions vasculars.
.
.
.

Es van seleccionar 3.350 pacients sense antecedents de malaltia vascular i amb un ITB menor de 0,95.
.
Es va assignar a dos grups amb igual quantitat de membres, un d'ells va rebre AAS (100 mg per dia) i l'altre placebo.
.
Ambdós grups presentaven característiques sociodemográficas i factors de risc vascular similars. .
La variable en avaluació primària va ser l'aparició d'un episodi vascular major (infart agut de miocardi, accident cerebrovascular o la necessitat de revascularització). També es van avaluar altres variables com a episodis vasculars menors (angina, claudicació intermitent o accident isquèmic transitori) o la mort per qualsevol altra causa.

Després d'aproximadament vuit anys de seguiment no es van observar diferències significatives entre els grups, quant a la quantitat d'episodis que definien l'acabament del seguiment.
.
En els pacients que consumien AAS es va registrar major percentatge d'efectes adversos (hemorràgies). 
 
Aspectes a la Pràctica Clínica
 
1.- Finalment, els autors conclouen que en els pacients amb ITB menor de 0,95 l'administració de baixes dosis d'aspirina no disminueix la quantitat d'episodis vasculars.

2.- Aquesta mesura profilàctica s'hauria de considerar en aquells pacients amb sota ITB i altres factors de risc vascular.


Font:
Aspirin for prevention of cardiovascular events in a general population screened for a low ankle brachial index: a randomized controlled trial.
Fowkes G, Price J, Stewart M i cols.

JAMA 2010; 303 (9): 841-48

1 comentari:

Anònim ha dit...

人間好話,要如海綿遇水牢牢吸住.........................