Breu descripció


Vols informació?

El Metacercador d´Informació Sanitària


El Metabuscador

Loading

dimarts, 6 de juliol del 2010

Efectes del consum de fruits en el nivell de lípids en sang



Quant afecta el consum de fruits sobre els nivells de lípids en sang?


.
.

Els objectius d'aquest estudi realitzat per companys nostres i d´EE.UU va ser estimar els efectes del consum de fruits secs sobre els nivells de lípids a la sang i examinar si els diferents factors modifiquen els efectes.
.
Es van combinar dades individuals primàries de 25 assaigs de consum de fruits secs realitzats a 7 països entre 583 homes i dones amb normolipemia i hipercolesterolèmia i que no estaven prenent medicaments per reduir els lípids.
.
En una anàlisi conjunta, van utilitzar models lineals mixtos per avaluar els efectes del consum de fruits de closca i de les possibles interaccions.
.
Resultats
Amb un consum mig de 67 g de fruits secs, es van assolir les següents reduccions mitges estimades:
1.- la concentració de colesterol total (10,9 mg / dl, 5,1 % )
2.- lipoproteïnes de baixa densitat concentració de colesterol (LDL-C) (10,2 mg / dl, el 7,4%)
3.- la relació de LDL-C a la concentració de colesterol d'alta densitat (HDL-C) (0,22, 8,3% de variació)
4.- la relació de la concentració de colesterol total i HDL-C (0,24, 5,6% ).
5.- Els nivells de triglicèrids es van reduir en un 20,6 mg / dL (10,2%) en subjectes amb nivells de triglicèrids a la sang d'almenys 150 mg / dL, però no en aquells amb nivells més baixos.
.
Els efectes del consum de fruits secs estaven relacionats amb la dosi, i diferents tipus de fruits secs van tenir efectes similars en els nivells de lípids a la sang.
.
Els efectes del consum de fruits secs s'han modificat significativament pel C-LDL, índex de massa corporal i el tipus de dieta: els efectes reductors dels lípids del consum de fruits secs van ser majors entre els subjectes amb alta línia de base de LDL-C i amb baix índex de massa corporal i entre aquells que consumien dieta occidental.
.
Conlussions
1.- El consum de fruits secs millora els nivells de lípids a la sang d'una manera dosi-dependent, en particular entre els subjectes amb major LDL-C o amb un menor índex de massa corporal.
.
2.- Aquestes dades ens ajudaran a aconsellar els nostres pacients que desitgen reduir els seus nivells de lípids sense la intervenció farmacològica.
.
10 Maig 2010 © 2010 a l'Associació Mèdica Americana
.
.
.