Breu descripció


Vols informació?

El Metacercador d´Informació Sanitària


El Metabuscador

Loading

dijous, 4 de novembre del 2010

La cirurgia estètica no genera pagament per incapacitat temporal (IT)




Com que no és una prestació de la Seguretat Social, no dóna dret al subsidi!


.


La situació d'incapacitat temporal (IT) d'un treballador per estar convalescent després d'una intervenció estètica no dóna dret a percebre el subsidi d'aquesta baixa.


El TSJ de Catalunya recorda que la cirurgia purament estètica està exclosa de l'assistència de la sanitat pública.


"La convalescència posterior a la intervenció de cirurgia estètica pot justificar la baixa mèdica, en la mesura que la treballadora es troba impossibilitada per reincorporar-se al seu lloc de treball fins i tot que no transcorrin uns dies des de l'operació, però no es genera amb això el dret a percebre el subsidi econòmic d'incapacitat temporal, quan no hi ha cap altra malaltia o malaltia interconcurrent diferent al propi procés de repòs i recuperació que exigeix qualsevol intervenció quirúrgica mínimament agressiva".


Així ha conclòs la Sala del Social del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya en la sentència que ha donat la raó a una companyia asseguradora en la seva negativa a pagar la indemnització per incapacitat temporal a una dona intervinguda d'una mamoplastia. La sentència del TSJ revoca una sentència d'instància.

Els arguments del tribunal autonòmic s'assenten en la consideració d'incapacitat temporal que recull el punt 1 de l'article 128 de la Llei General de Seguretat Social, de la que els magistrat conclouen que "la cirurgia purament estètica, que no guardi relació amb accident, malaltia o malformació congènita, es troba exclosa del sistema de la sanitat pública i no rep per tant atenció sanitària de la Seguretat Social, amb la qual cosa no pot configurar la situació d'incapacitat temporal que defineix la llei".
La demandant es va sotmetre a una mamoplastia d'augment que va transcórrer sense complicacions. En la seva recuperació, va acudir a Urgències per una infecció respiratòria i un quadre d'ansietat que no va requerir el seu ingrés.




La sentència admet que si la intervenció estètica hagués produït complicacions que necessitessin una assistència sanitària pública, llavors la pacient tindria dret a haver percebut la indemnització associada a la baixa per incapacitat temporal. Però, encara que la demandant va argumentar que van existir aquestes complicacions, el tribunal recull que no queda justificat raonablement el presumpte agreujament de la recuperació per les complicacions referides.

La sentència reitera que al treballador no se li pot exigir que acudeixi a treballar si necessita recuperar-se d'una operació de cirurgia estètica, ni a la Seguretat Social que assumeixi uns costos econòmics derivats d'aquesta mateixa situació, quan és una simple recuperació d'una intervenció no inclosa en els serveis públics.
.
.
.
.

També et pot interessar: