Breu descripció


Vols informació?

El Metacercador d´Informació Sanitària


El Metabuscador

Loading

dimarts, 28 de desembre del 2010

Recomanacions sobre la grip en el període postpandèmic




Després que l'OMS declarés l'estat postpandèmic de la grip A(H1N1), el Departament de Salut vol fer les manifestacions següents:

1.La grip A(H1N1) ha tingut a Catalunya i a Espanya una incidència molt baixa des del mes de febrer de 2010 i segons es veu en e seguiment de l'activitat recollit setmanalment en el Pla d'informació de les infeccions respiratòries agudes a Catalunya (PIDIRAC).

2. No obstant això, les autoritats sanitàries estan obligades a mantenir la vigilància, atès que ens trobem en un període postpandèmic immediat i és difícil preveure el comportament del virus. Ara com ara totes les previsions apunten que el virus de la grip A(H1N1) circuli i es comporti com un virus de la grip estacional; per aquest motiu, s'ha incorporat a la composició de la vacuna antigripal per a la temporada 2010-2011.
.
3.- La vigilància de la grip en aquest període postpandèmic és farà d'acord amb el sistema del PIDIRAC, que ha perllongat l'activitat durant el període interestacional facilitant informació actualitzada cada dues setmanes, fins a la setmana 40 de 2010, en la qual es reiniciarà la vigilància de grip estacional.

3.Com és habitual, la campanya de la vacunació antigripal, consensuada pel conjunt de les comunitats autònomes, es farà durant els mesos d'octubre i novembre, i s'adreçarà als grups de població vulnerable -entre els quals hi ha el de persones amb obesitat mòrbida- als quals normalment es recomana la vacunació estacional.

Els indicadors de morbiditat corresponents mostren que l’activitat gripal a Catalunya es troba en un nivell baix d’activitat amb tendència creixent i amb un patró de difusió de casos esporàdics comparable al de temporades anteriors. Durant la setmana 50 s’han aïllat 8 virus de la grip AnH1N1 i 6 VGA pendents de subtipar en les mostres procedents de la xarxa de metges sentinella.
La taxa d’incidència de síndromes gripals registrades per la xarxa sentinella és de 70,2 per 100.000 habitants.



Material d´interès pels professionals