Breu descripció

Eina de GESTIÓ INTEGRAL de la Consulta del Metge de Família.

Disposa de 4 apartats fonamentals:

1.- Kioskomed: resum pràctic i presentacions de les últimes entrades dels blocs docents de Medicina de Família.
2.- CAP WEB Formació: on en diferents apartats es treballen aspectes relacionats amb l'exploració física, tècniques, interpretació de proves, formació del professional, multitud de cercadors sobre MBE... etc.
3.- L´Escriptori Clínic: Una font d´actualització sanitària i indispensable pel dia a dia.
4.- La Consulta WEB: on tracta de temes d´informació i links d´interés. Cercador per pacients i familiars tractan de facilitar el empowerment de la persona.
El Metabuscador d´Informació Sanitària

El Metabuscador

Loading

dimarts, 15 de febrer de 2011

La levotiroxina...pel matí o a la nit?Les instruccions són habituals per prendre levotiroxina al matí amb l'estómac buit.

Investigadors holandesos van dur a terme un assaig controlat aleatori i creuat per determinar si la ingesta de levotiroxina a l'hora de la nit (i no al matí) millora els nivells d'hormones tiroïdals.

Es van incloure 105 pacients consecutius amb hipotiroïdisme primari en Maasstad Hospital de Rotterdam als Països Baixos.

Els pacients van ser instruïts durant 6 mesos per prendre una càpsula al matí i 1 càpsula abans de ficar-se al llit durant 3 mesos.
Resum i conclusions
 
1.- La levotiroxina presa a l'hora de ficar-se al llit va millorar significativament els nivells de l'hormona tiroïdal.

2.- Les variables de qualitat de vida i els nivells plasmátics de lípids no van mostrar canvis significatius amb la ingesta en anar-se al llit o al matí.

3.- Els metges han de considerar la prescripció de la ingesta de levotiroxina abans de ficar-se al llit

4.- Els resultats dels pacients van ser equivalents, ja sigui amb la dosi al matí o abans de ficar-se al llit.Resum complet,


Arch Intern Med 170 (22) :1996-2003, 13 / 27 12 2010 © 2010 Associació Mèdica Americana