Breu descripció


Vols informació?

El Metacercador d´Informació Sanitària


El Metabuscador

Loading

divendres, 4 de febrer del 2011

Què passa si ens arriba una radiografia d'escassa qualitat?

Idea Clau

Si tenim dubtes: repetim!













La Inspecció Mèdica del Servecio Aragones de Salud ha reconegut la negligència comesa en l'atenció a un pacient al que se li va fer una radiografia de mala qualitat que va impedir veure una lesió en la columna.

El Servicio Aragones de Salud ha acceptat la reclamació presentada per un pacient que va anar al servei d'Urgències d'un hospital de Zaragoza, després de caure a la seva casa, i al que li van realitzar una radiografia d'esquena en la qual no es va detectar que tenia una vèrtebra trencada. 

La lesió va ser identificada després d'acudir diverses vegades al metge de capçalera insistint en el seu dolor d'esquena. Finalment, el facultatiu li va realitzar una segona radiografia en la qual es va veure que tenia una vèrtebra aixafada. 
El temps que havia transcorregut des que va ser a Urgències fins que es va identificar la lesió (més de dos mesos) va fer que no hi hagués solució al problema. 
El traumatòleg li va dir que anava a tenir molèsties permanents, per la qual cosa l'home va decidir emprendre una reclamació a l'Administració.

El cas s'ha resolt sense necessitat d'apel·lar als tribunals.

L'informe de la Inspecció Mèdica del Servei Aragonés de Salut reconeix la negligència en assenyalar que la radiografia que se li va fer al demandant quan va arribar a Urgències era de mala qualitat encara que permetia sospitar del trencament.

Segons l'informe l'obligació facultativa era repetir la prova per veure amb claredat el problema del pacient.

El reconeixement de la inspecció mèdica de l'Administració d'Aragó de l'error comès en l'atenció sanitària ha resultat fonamental per poder solucionar el cas per via Administrativa.