Breu descripció


Vols informació?

El Metacercador d´Informació Sanitària


El Metabuscador

Loading

dijous, 17 de març del 2011

La Beta-amiloide s'ha associat amb la demència.




Investigadors d'EUA i francesos van examinar si els nivells de beta-amiloide en plasma s'associava amb un deterioramet cognitiu i el seu impacte en la reserva cognitiva.

Els experts van estudiar a gairebé 1.000 adults habitants d'una comunitat inscrits en l'Estudi de Salut ABC, un estudi prospectivo observacional.

Es van examinar els nivells de referència de beta amiloide (42 i 42/40) en plasma i en diverses ocasions els resultats del Mini Examen de l'Estat Mental (3MS).


Resultats
 Els investigadors van trobar: "El baix nivell de Beta-amiliode 42/40 es va associar amb una deterioració cognitiva major de 9 anys de deterioració cognitiu (tercil més baix de beta-amiloide: canvi mitjà en la puntuació del 3MS, -6,59 punts, tercil mitjà: -6,16 punts, i el tercil més alt: -3,60 punts).

Els resultats van ser similars després d'un ajust multivariat per a l'edat, raça, educació, diabetis, tabaquisme, i l'apolipoproteína I [APOE]


Conclusions

1.- Els investigadors van concloure: "La Beta-amiloide 42/40 baix en plasma s'associa a major deterioració cognitiva de més de 9 anys en persones majors sense demència, i aquesta associació és més forta entre les persones amb mesures baixes de la reserva cognitiva".

2.- Aquest estudi suggereix que els nivells plasmáticos de beta-amiloide 42/40 pot ajudar a predir la deterioració cognitiva, i també va reforçar la importància de la reserva cognitiva.

JAMA 305 (3) :261-266, 19 de gener 2011 © 2011 Asociació Mèdica Americana