Breu descripció


Vols informació?

El Metacercador d´Informació Sanitària


El Metabuscador

Loading

dimecres, 23 de març del 2011

La codeína com antitusiu en els nens?

La tos és un dels símptomes més comuns presentats en els nens.

L'ús i la venda de medicaments per a la tos i el refredat, sobretot en nens entre 2 i 5 anys d'edat, és molt comuna.

A causa de la creixent preocupació per la seguretat de la venda sense recepta de medicaments per a la tos i el refredat en els nens, el Departament de Salut i l'Administració d'Aliments i Fàrmacs de Canadà han modificat les seves posicions sobre aquests productes.

El Departament de Salut de Canadà va suggerir que la venda lliure de medicaments per a la tos i alguns medicaments per al refredat no han de ser etiquetats per al seu ús en nens menors de 6 anys d'edat.

Un meta-anàlisi de Cochrane (que consta de 25 estudis, incloent 8 assajos pediàtrics, la qual cosa representa gairebé 4.000 persones, inclosos més de 600 nens) va revisar la seguretat dels medicaments contra la tos i el refredat en pacients ambulatoris amb tos induïda per virus.

No es va trobar evidència a favor o en contra de l'ús de medicaments de venda lliure, ja sigui en la població pediàtrica o adulta, quan van ser comparades les avaluacions de la freqüència i la severitat de la tos, producció d'esput, i les avaluacions del metge.


Idea Clau
1.- En els últims anys, l'ús de codeína en nens, fins i tot per al tractament del dolor, s'ha convertit en qüestionable.
 
2.- Recents avanços genómics han donat llum sobre els mecanismes que condueixen a la variabilitat en l'eficàcia de la codeína.
 
3.- Amb falta d'evidència per recolzar un efectiu paper de la codeína en nens amb tos aguda, ja la llum dels efectes adversos potencialment nocius, la codeína no ha de ser indicada com un medicament antitusígen.
 
 
Can Fam Physician Vol. 56, No. 12, December 2010, pp.1293 - 1294
Copyright © 2010 by The College of Family Physicians of Canada

.
.
.
.

1 comentari:

LAURA ha dit...

I no seria molt millor tractar-els-hi la tos i altres dolències menors amb productes homeopàtics, que són molt menys nocius per a la seva salut?
Per exemple tenim l'"Expecto Dhu" que és molt efectiu juntament amb la "Coryzalia" per solucionar el tema de la tos.