Breu descripció


Vols informació?

El Metacercador d´Informació Sanitària


El Metabuscador

Loading

divendres, 25 de març del 2011

Nou protocol 2011 del TAO de l´ICS

Durant els últims anys s’ha assistit a un increment espectacular del nombre de pacients en tractament amb AVK, fonamentalment, perquè el tractament està indicat en la fibril·lació auricular (FA) i perquè ha desaparegut el límit d’edat per seguir-lo.










D’un 1% a un 2% de la població segueix ara el tractament amb AVK. El nombre de pacients, que els darrers anys ha necessitat un monitoratge del seu tractament, ha augmentat progressivament i hi ha la certesa que seguirà incrementant-se durant els pròxims anys.

Fins no fa gaire, la majoria d’aquestes persones havia estat controlada pels hematòlegs i les hematòlogues als hospitals. Aquesta situació ha donat lloc a una saturació de l’atenció especialitzada i ha generat incomoditats i distorsions en el funcionament dels serveis d’hematologia dels hospitals i en l’entorn personal de les persones malaltes.

Els darrers avenços tecnològics han permès l’estandardització de l’INR internacionalment, amb la millora conseqüent de l’atenció a les persones malaltes i de la feina dels i les professionals sanitaris implicats.

No s’ha d’obviar que amb la nova organització de l’atenció primària (AP) en el nostre país s’ha facilitat la coordinació amb l’atenció hospitalària en el tractament de patologies cròniques (HTA, diabetis i altres).

A hores d’ara, a tot Catalunya hi ha pacients anticoagulats controlats pel personal mèdic hematòleg i altres pel personal de medicina d’atenció primària, la qual cosa crea una situació dinàmica, segons criteris clínics i demogràfics. Cal destacar que en aquesta última situació, hi ha una estreta col·laboració amb el personal de medicina d’hematologia dels hospitals de referència.

Un dels objectius de l’atenció sanitària és la millora de l’accessibilitat. Pel que fa al control del tractament anticoagulant si aquest es fa a l’atenció primària, d’una banda, es millora l’accessibilitat i, de l’altra, s’hi suma la visió integral del pacient per part del metge o metgessa de família.

Aquest procés s’ha de fer en coordinació amb el servei d’hematologia de referència i ha de mantenir la qualitat.
 
Objectius

× Proposar recomanacions per millorar la qualitat donada als pacients i percebuda pels pacients i els professionals sanitaris en relació amb el tractament anticoagulant amb fàrmacs antivitamina K.

× Millorar l’accessibilitat per apropar el control dels pacients als serveis sanitaris.

× Promoure elements de coordinació entre l’atenció primària i l’hospital per adequarla a les necessitats sanitàries del i la pacient.

× Integrar una aplicació específica per al maneig del tractament anticoagulant amb AVK a la història compartida de Catalunya (HCCC) per tal de poder-se utilitzar des dels diferents punts d’atenció (primària i hospitalària).

× Estendre el tractament a totes les persones que se’n poden beneficiar: actualment moltes persones tenen una fibril·lació auricular que no els ha estat diagnosticada, i, d’altra banda, pacients amb una indicació de tractament anticoagulant no reben tractament.

El manteniment de la qualitat tècnica i la millora de l’accessibilitat ha d’anar d’acord amb l’eficiència dels recursos sanitaris utilitzats perquè el model sigui sostenible.

Tao ICS 2011
 

View more documents from miguelmolina
Més informació  d´interès sobre TAO
.
.
.
.

1 comentari:

Estan cambiando ha dit...

Muy interasnte Miguel.
Existe este documento en castellano.
Perdón por mi ignorancia de vuestra lengua (aunque se puede entender al leer)

Miguel Pizzanelli
Coordinador de la Unidad Docente
Asistencial de Florida
del Primer Nivel de Atención.
Florida, Uruguay.

Blog colectivo: http://estancambiandolostiempos.blogspot.com/
Blog PCAT.UY: http://pcatuy.blogspot.com/