Breu descripció


Vols informació?

El Metacercador d´Informació Sanitària


El Metabuscador

Loading

dimecres, 23 de març del 2011

Nova Guia British Columbia MPOC 2011








British Columbia. Chronic Obstructive Pulmonary Disease (COPD) 2011

Aquesta guia ofereix estratègies per millorar el diagnòstic i tractament d'adults amb bronquitis crònica i emfisema (malaltia pulmonar obstructiva crònica, MPOC).

La malaltia pulmonar obstructiva crònica (MPOC) és una malaltia prevenible i tractable, amb repercussió sistèmica, d'evolució progressiva, que es caracteritza per la presència d'obstrucció crònica, poc reversible, al flux aeri i associada a una reacció inflamatòria anòmala de la via aèria enfront de partícules nocives o gasos.

Encara que el tabac és el principal factor de risc (el 90% dels pacients amb MPOC són fumadors), només entre el 10-25% dels fumadors desenvolupa una MPOC.

Altres factors són: genètics (dèficit de alfa1 antitripsina), contaminació atmosfèrica, exposició laboral, estrès oxidatiu, gènere (alguns estudis suggereixen que les dones són més susceptibles als efectes del tabac que els homes), infeccions (infeccions víriques i bacterianes poden contribuir a la patogènesi i progressió de la malaltia), nivell socioeconòmic (el risc de desenvolupament de MPOC és inversament proporcional al nivell socioeconòmic) i la nutrició, que no està clar que sigui un factor de risc independent per a desenvolupament de la MPOC.


1.- Guia  completa
2.- Resum
3.- Guia del pacient
4.- Guia completa en PDF