Breu descripció

Eina de GESTIÓ INTEGRAL de la Consulta del Metge de Família.

Disposa de 4 apartats fonamentals:

1.- Kioskomed: resum pràctic i presentacions de les últimes entrades dels blocs docents de Medicina de Família.
2.- CAP WEB Formació: on en diferents apartats es treballen aspectes relacionats amb l'exploració física, tècniques, interpretació de proves, formació del professional, multitud de cercadors sobre MBE... etc.
3.- L´Escriptori Clínic: Una font d´actualització sanitària i indispensable pel dia a dia.
4.- La Consulta WEB: on tracta de temes d´informació i links d´interés. Cercador per pacients i familiars tractan de facilitar el empowerment de la persona.
El Metabuscador d´Informació Sanitària

El Metabuscador

Loading

dimecres, 23 de març de 2011

Nova Guia British Columbia MPOC 2011
British Columbia. Chronic Obstructive Pulmonary Disease (COPD) 2011

Aquesta guia ofereix estratègies per millorar el diagnòstic i tractament d'adults amb bronquitis crònica i emfisema (malaltia pulmonar obstructiva crònica, MPOC).

La malaltia pulmonar obstructiva crònica (MPOC) és una malaltia prevenible i tractable, amb repercussió sistèmica, d'evolució progressiva, que es caracteritza per la presència d'obstrucció crònica, poc reversible, al flux aeri i associada a una reacció inflamatòria anòmala de la via aèria enfront de partícules nocives o gasos.

Encara que el tabac és el principal factor de risc (el 90% dels pacients amb MPOC són fumadors), només entre el 10-25% dels fumadors desenvolupa una MPOC.

Altres factors són: genètics (dèficit de alfa1 antitripsina), contaminació atmosfèrica, exposició laboral, estrès oxidatiu, gènere (alguns estudis suggereixen que les dones són més susceptibles als efectes del tabac que els homes), infeccions (infeccions víriques i bacterianes poden contribuir a la patogènesi i progressió de la malaltia), nivell socioeconòmic (el risc de desenvolupament de MPOC és inversament proporcional al nivell socioeconòmic) i la nutrició, que no està clar que sigui un factor de risc independent per a desenvolupament de la MPOC.


1.- Guia  completa
2.- Resum
3.- Guia del pacient
4.- Guia completa en PDF