Breu descripció


Vols informació?

El Metacercador d´Informació Sanitària


El Metabuscador

Loading

dimecres, 18 de maig del 2011

L'Audiència de Lleida desautoritza una transfusió de sang a un Testimonis de Jehovà



L'Audiència de Lleida ha desautoritzat una transfusió de sang que l'Hospital Arnau de Vilanova va practicar a un testimoni de Jehovà que es negava per motius religiosos.






No resulta justificada la imposició obligatòria de la intervenció mèdica en contra de la clara i inequívoca voluntat expressada pel pacient!.


El pacient va ingressar a l'hospital i els metges li van comunicar que necessitava una transfusió sanguínia. 

El malalt la va rebutjar al·legant les seves creences religioses, i els metges van acudir a la justícia en considerar que "la transfusió era el tractament adequat davant el risc vital que presentava"


     La resolució destaca que el pacient estava "conscient i orientat" quan es va negar al tractament 


La resolució assegura que no es complia cap de les excepcions que estableix la llei, com són: "les situacions en què hi hagi risc per a la salut pública o les de risc greu per a la integritat en les     quals no sigui possible aconseguir l'autorització del malalt o els seus familiars".

El malalt va comunicar des del primer moment que rebutjava la transfusió, i la resolució destaca que el pacient estava "conscient i orientat" quan es va negar al tractament mèdic, com va declarar un dels professionals que ho van atendre a l'hospital de Lleida.

El tribunal afegeix que la decisió del pacient "és un exercici d'autodeterminació en relació amb la intervenció sobre el seu cos emparada per la llei, de manera que no resulta justificada la imposició obligatòria de la intervenció mèdica en contra de la clara i inequívoca voluntat expressada pel pacient".

El Jutjat d'Instrucció 1 de Lleida va dictar una interlocutòria en què acordava la transfusió, però el pacient va recórrer davant l'Audiència, que ha estimat el seu recurs.






També et poden interessar: