Breu descripció


Vols informació?

El Metacercador d´Informació Sanitària


El Metabuscador

Loading

dimarts, 17 de maig del 2011

Recomanacions de vacunació contra la poliomielitis en infants mal vacunats

Nota informativa del Programa de vacunacions


Els moviments demogràfics que ha hagut a Catalunya els darrers anys, han conduït a que hi hagi un nombre substancial d’infants immigrants amb antecedents de vacunació incerts que requereixen ser actualitzats. En aquests casos, el programa de vacunacions recomana fer servir les pautes accelerades de vacunació per fer el rescat i en determinades circumstàncies, cal fer servir vacunes antipoliomielítiques no combinades per a realitzar-ho correctament.

El calendari de vacunacions sistemàtiques de Catalunya recomana la vacunació sistemàtica contra la poliomielitis amb una pauta de 4 dosis als 2, 4, 6 i 18 mesos d’edat.

Per fer aquesta vacunació, en l’actualitat s’està fent servir la vacuna hexavalent (DTPa- Hib-HB-VPI) en les tres primers dosis i la pentavalent (DTPa- Hib-VPI) per a la quarta. Per aquest motiu, la utilització de vacunes antipoliomielítiques no combinades es escassa, ja que es fan servir fonamentalment en els centres de vacunació internacional per a la profilaxis dels viatgers susceptibles a zones de risc. D’altra banda, la disponibilitat de vacunes antipoliomielítiques no combinades és limitada, ja que la vacuna oral atenuada (VPO) no es fa servir al nostre país i la inactivada (VPI) requereix l’autorització prèvia per a la seva importació.

Per aquests motius, es recomana que en els casos en que es pugui es facin servir les vacunes hexavalents i/o pentavalents per actualitzar el calendari, malgrat que això pugui suposar l’administració de dosis addicionals de Hib (a partir del primer any de vida només cal una dosi d’Haemophilus).

En el cas que l’infant que requeriexi ser vacunat amb VPI no necessités ni DTP ni HB, es pot vacunar amb VPI no combinada. Donada la baixa utilització d’aquesta vacuna caldrà que el centre vacunal la demani expressament al seu CRD de referència una vegada es presenti el cas concret.






També et pot interessar: