Breu descripció

Eina de GESTIÓ INTEGRAL de la Consulta del Metge de Família.

Disposa de 4 apartats fonamentals:

1.- Kioskomed: resum pràctic i presentacions de les últimes entrades dels blocs docents de Medicina de Família.
2.- CAP WEB Formació: on en diferents apartats es treballen aspectes relacionats amb l'exploració física, tècniques, interpretació de proves, formació del professional, multitud de cercadors sobre MBE... etc.
3.- L´Escriptori Clínic: Una font d´actualització sanitària i indispensable pel dia a dia.
4.- La Consulta WEB: on tracta de temes d´informació i links d´interés. Cercador per pacients i familiars tractan de facilitar el empowerment de la persona.
El Metabuscador d´Informació Sanitària

El Metabuscador

Loading

divendres, 15 de juliol de 2011

Quan i com utilitzar els antipsicòtics?Realment utilitzem bé els neuroléptics?Idees Clau

1. S'aconsella iniciar els tractaments amb antipsicótics de primera generació, i reservar els atípics quan no hi ha resposta a aquests o bé desenvolupin quadres extrapiramidals.

2. En pacients amb el risc de trastorns metabòlics o cardiovasculars es recomana l'ús d'antipsicótics de primera generació.

3. L'eficàcia dels antipsicótics de primera generació i dels atípics és pràcticament la mateixa però hi ha variabilitat de resposta i efectes adversos.

4. Hauríem de ser extremadament acurats a l'hora de la prescripció en pacient ancians amb demència i utilitzar-los el menor temps possible (màxim sis setmanes segons fitxa tècnica) per evitar efectes extrapiramidals, metabòlics i cardiovasculars. En aquests pacients utilitzar solament els antipsicótics típics o la risperidona.

5. Es recomana, en tots els casos, prescriure per principi actiu, que permet pagar el menor preu possible per cada molècula. 
 


 
També et poden interessar: