Breu descripció


Vols informació?

El Metacercador d´Informació Sanitària


El Metabuscador

Loading

dimarts, 22 de novembre del 2011

La informació verbal ha de ser provada per l'Administració!

CONDEMNA PER NO COMUNICAR ELS RISCOS


Si l'Administració sosté que la informació que es va donar va ser de caràcter verbal, li correspon provar que va existir. Així ho ha recordat en una sentència d'un Jutjat contenciós de Toledo.


Quan es demanda a l'Administració per una suposada responsabilitat sanitària és el reclamante el que ha de provar la relació de causalitat entre el dany al·legat i l'actuació sanitària. Ara bé, hi ha determinats suposats en els quals la dificultat probatòria inverteix la càrrega de la prova, corresponent a l'Administració demostrar el que al·lega.

Així ho ha recordat en una sentència el Jutjat Contenciós número 1 de Toledo, que ha condemnat a l'Administració per un defecte en la informació subministrada a una pacient. L'entitat gestora al·legava que encara que els riscos de la intervenció quirúrgica per la lesió del turmell no constaven en el document de consentiment informat, sí van ser comunicats a la pacient, encara que de forma verbal.


El jutge afirma que l'Administració no ha demostrat que aquesta informació verbal va tenir lloc, i a ella li corresponia demostrar-ho, tal com ve establint la jurisprudència: "No és exigible a la part recurrent la justificació de no haver-se produït la informació, donat el caràcter negatiu d'aquest fet la prova del qual suposaria per a ella una gran dificultat".







També et pot interessar: