Breu descripció


Vols informació?

El Metacercador d´Informació Sanitària


El Metabuscador

Loading

dilluns, 19 de desembre del 2011

AVC: Indemnització per no diagnosticar i tractar a temps la malaltia





El Servei Murcià de Salut (SMS) haurà d'indemnitzar amb prop de 62.000 euros a les filles d'una pacient de 51 anys que va morir a causa d'un ictus cerebral que no li va ser diagnosticat ni tractat fins que la dona, que havia acudit fins a en cinc ocasions als serveis d'urgències, va quedar inconscient.

Els familiars de la pacient, que van portar aquest cas davant el Tribunal Superior de Justícia de la Regió de Múrcia, han arribat a un acord extrajudicial amb el SMS, que ha acceptat pagar la indemnització.

La pacient va acudir a l'hospital amb dolors a la zona cervical, mal de cap intens, marejos, suors fredes, nàusees i vòmits, símptomes típics de l'ictus cerebral. Encara que el metge que la va atendre es va plantejar la necessitat de demanar una tomografia axial computaritzada (TAC) cranial per a un millor diagnòstic, finalment no va sol·licitar aquesta prova i es va limitar a diagnosticar una cefalea a la dona, que l'endemà va acudir amb els mateixos símptomes al seu centre de salut, on li van recomanar repòs.

Tres dies més tard, davant la persistència dels símptomes, la pacient va acudir de nou al centre sanitari, i en aquesta ocasió, després de ser-li realitzada una radiografia de la columna, se li va diagnosticar un quadre de vertigen. La dona va acudir per tercera vegada hospital, on se li va fer una Ressonància de Columna, i tres dies després va tornar al seu centre de salut, on li van receptar relaxants musculars per calmar el dolor cervical.

Un mes més tard de la seva primera visita a l'hospital, la dona va quedar inconscient i va ser traslladada en ambulància fins a aquest centre sanitari, on per primera vegada se li practico un TAC cranial amb el qual es va detectar que la pacient estava sofrint un ictus. 


 DOCUMENTS D´INTERÈS


Recull d´informació sobre AVC

Recull d´informació sobre Ictus




També et pot interessar: