Breu descripció


Vols informació?

El Metacercador d´Informació Sanitària


El Metabuscador

Loading

dimecres, 14 de desembre del 2011

Primera sentència que condemna pel penal a un usuari per amenaçar a un metge



Excel·lent notícia per salvalguardar la dignitat i professionalitat mèdica!






Idees Clau de la sentència

1.- l'agressor ha estat condemnat a un any de presó, substituït per quantia econòmica, a més d'una indemnizació per danys morals que ascendeix a 500 euros.

2.- És la primera sentència que condemna pel penal a un usuari per amenaçar greument a un metge que treballa en un Centre de Salut de la barriada sevillana de Palmete.

3.- El germà i el pare de l'agressor també han estat condemnats com a autors d'una falta d'amenaces per la seva participació en els fets.

4.- Én un esdeveniment d'aquestes característiques és important que sigui considerat delicte penal i jutjat "in voce", és a dir, dictant la sentència en el mateix judici.

5.- Fins a aquest moment es considerava que l'atemptat contra el personal estatutari havia de ser per agressió física, si bé aquesta sentència implica que no hagi de ser física, perquè sigui considerada delicte, sinó que pot ser una agressió verbal amb amenaces greus per donar-li aquesta consideració d'atemptat.


Descripció breu del contingut del cas

- L'usuari va acudir al Centre de Salut de Palmete perquè li prescrivissin unes receptes d'urgència per a la seva mare. El doctor va considerar que no es tractava d'una urgència, i a la vista del tipus de medicament que sol·licitava, va pregar a l'usuari que la seva mare acudís al centre per poder reconèixer-la personalment.

- Davant aquesta circumstància, l'agressor va començar a increpar i amenaçar al metge, arribant fins i tot a aixecar el puny fins a tres ocasions de forma intimidatoria.


Font original: Jano






També et pot interessar: