Breu descripció


Vols informació?

El Metacercador d´Informació Sanitària


El Metabuscador

Loading

dimecres, 8 de febrer del 2012

Actuació pràctica en relació a les infeccions per Clamídies i Gonococ

Actualització i actuació pràctica en relació a les malalties per transmissió sexual (MTS) de tipus bacterià més freqüents.



 
 
 






   
 
 
Idees Clau

1.- En grups de risc sempre testar gonococ i clamydia. La Co-infecció per Gonococ i Clamidia és superior al 20% en homes i al 40% en dones.

2.- Serologias per a altres MTS.

3.- (VIH).

4.- El co-tractament per clamídia en persones tractades per gonococ resulta una important i apropiada opció terapeutica.

5.- Sempre tractar als contactes sexuals.

6.- La presència de MTS augmenta el risc de contreure i de transmetre el VIH, al mateix temps la presència d'aquesta infecció augmenta la susceptibilitat cap a altres MTS.

7.- Clamidia augmenta fins a 5 vegades el risc de transmetre el VIH.

8.- Gonococ ho augmenta 10 vegades.

9.- Abstinència sexual durant 7 dies.

10.- Promoure sexe segur. Preservatiu.




DOCUMENT
   
 
 
 
 
 
També et pot interesssar:

1 comentari:

Trótula crítica ha dit...

Dues cosetes: A la foto on poses clamidies, es veu una imatge d´una altra transmissió sexual: herpes genital i això pot portar a confondre. Així com la gonococia dona una cervicitis amb secreció mucopurulenta que surt del cervix,quan hi ha una infecció per clamidia no es veu cap signe clínic.
En segon lloc suposo que ja la tens però et paso el link de la guia de práctica clínica del Departament de sanitat, que és de l´any 2009 i està molt bé http://www20.gencat.cat/docs/canalsalut/Home%20Canal%20Salut/Professionals/guies_practica_clinica/03_directori/enllasos_guia_clinica_tematica/03c_its/guiamai2009.pdf