Breu descripció


Vols informació?

El Metacercador d´Informació Sanitària


El Metabuscador

Loading

dimecres, 22 de febrer del 2012

L'AAS redueix el risc de càncer en els portadors de càncer colorrectal hereditari


Estudis observacionals informen de la reducció del càncer colorrectal en els consumidors regulars d'AAS.

Assajos controlats i aleatoritzats que han demostrat un menor risc d'adenomes, però no l'han utilitzat en la prevenció del càncer colorrectal com a objectiu primari.

L'estudi CAPP2 realitzat pels investigadors internacionals per investigar els efectes antineoplàsics de l'AAS i el midó resistent en els portadors de la síndrome de Lynch, la principal forma de càncer colorrectal hereditari.

En l'assaig aleatoritzat CAPP2, els portadors de síndrome de Lynch van ser assignats a l'atzar en un dos per dos, de disseny factorial a l'AAS de 600 mg o placebo, l'AAS o 30 g de midó resistent o placebo de midó, per a un màxim de 4 anys.

Vuit-cents seixanta-un (861) participants van ser assignats aleatòriament a l'AAS o placebo amb AAS.

En un seguiment mitjà de 55,7 mesos, 48 participants havien desenvolupat 53 tipus de càncer colorrectal primari (18 de 427 assignats a l'atzar a l'AAS, a 30 de 434 a placebo amb AAS).

Per intenció de tractar l'anàlisi de temps per al càncer colorrectal va mostrar per primera vegada una ràtio hazard  (HR) de 0,63. La Regressió de Poisson tenint en compte els múltiples esdeveniments primaris en una proporció de la taxa d'incidència (TIR) de 0,56. Per als participants de completar dos anys d'intervenció (258 AAS, 250 amb placebo amb AAS), per protocol d'anàlisi va llançar un RR de 0,41 i una TIR de 0,37.

No hi ha dades d'esdeveniments adversos després de la intervenció disponible, durant la intervenció, els esdeveniments adversos no va ser diferent entre l'AAS i el grup placebo.


Conclusions

1.- Els investigadors van concloure: "600 mg d'AAS al dia durant una mitjana de 25 mesos aporta una substancial reducció en la incidència del càncer després de 55,7 mesos en els portadors del càncer colorrectal hereditari.

2.- Es necessiten més estudis per establir la dosi òptima i la durada del tractament amb AAS".

3.- Això no es pot generalitzar per al públic en general.











També et pot interessar: