Breu descripció


Vols informació?

El Metacercador d´Informació Sanitària


El Metabuscador

Loading

divendres, 10 de febrer del 2012

Quin tractament utilitzaries en una dona diagnosticada de candidiasis vaginal recidivant?


Els companys de Preeved ens ajuden en la incertesa del dia a dia amb una revisió de gran utilitat d´una situació clínica molt freqüent en la consulta diária.

Aquesta revisió del 2012 confirma la pregunta realitzada a l'any 2009


Idees Clau:

1.- Després d'un nou episodi en una dona amb candidiasis vulvovaginal de repetició, es realitzés un tractament perllongat d'inducció, i continuar amb una teràpia supresiva amb fluconazol oral a dosi de 150 mg (o amb itroconazol) en dosi única setmanal, mantenint-ho durant 6 mesos.

2.- Si no fos possible realitzar el tractament amb fluconazol, es recomana realitzar durant 6 mesos, teràpia amb clotrimazol 200 mg. en aplicació tòpica dues vegades a la setmana o una aplicació de clotrimazol 500 mg. una vegada a la setmana.

3.- Els lactobacillus no ofereixen millora en els resultats.








També et pot interessar:

3 comentaris:

Unknown ha dit...

Molt útil, sencill directe i sense masses problemes, un petit detall: que s'enten per tractament perllongat d'inducció?

Trótula crítica ha dit...

Les vulvovaginitis candidiàsiques de repetició sòn un repte pels professionals i un trastorn no greu però molt i molt empipador per les dones.
El primer problema és el diagnòstic. He vist massa dones diagnosticades empíricament de VV candididàsica i que en realitat tenen problemes dermatològics: distròfies vulvars, dermatitis al.lèrgiques, seborreiques, liquen plans, etc Massa sovint prurit a genitals s´associa a infecció per fongs sense confirmació diagnòstica.
Els laboratoris farmacèutics s´esforcen en convencer-nos, financant un munt d´estudis, de la necessitat d´antifúngics a llarg plaç. Ja fa anys va sortir un meta-anàlisi comparant l´autotractament davant de simptomatologia o un tractament reglat mensual i es va veure que amb l´ autotractament es feia menys consum d´antifungics en un any i hi havia el mateix nivell de resolució de les VV de repetició. Per desgràcia aquest estudi ha estat molt poc conegut pels professionals. Potser perque disminueixen els guanys de les companyies farmacéutiques?

Miguel Molina ha dit...

Entenc que és el tractament inicial que realitzes i posteriorment el contínues amb un de manteniment. Per exemple:

Segons GPC:: "Un tratamiento inicial prolongado (por ejemplo de 7-14 días con terapia tópica con imidazoles o tratamiento oral con fluconazol a dosis de 100,ó 150 ó 200 mg, cada tres días y con un total de 3 dosis".