Breu descripció


Vols informació?

El Metacercador d´Informació Sanitària


El Metabuscador

Loading

divendres, 9 de març del 2012

El tractament combinat amb memantina i donepezil no presenta avantatges sobre el donepezil sol



En la malaltia d’Alzheimer moderada o greu, el tractament combinat amb memantina (Ebixa, Axura) i donepezil (Aricept) no presenta avantatges sobre el donepezil sol, segons els resultats de l’assaig DOMINO (NEJM 2012;366:893-903).










NO


Es van avaluar uns 300 pacients amb malaltia moderada o greu tractats amb donepezil que van ser aleatoritzats a continuar amb donepezil, suspendre’l, suspendre el donepezil i començar amb memantina, o continuar amb donepezil i començar amb memantina. Després d’un any de seguiment, i en comparació de suspendre’l, continuar amb donepezil es va associar amb millores moderades de les escales cognitives i de les activitats de la vida diària. A diferència dels efectes observats en un assaig nord-americà de 6 mesos (JAMA 2004;291:317-24), afegir memantina al donepezil no es va associar a una millora cognitiva o funcional, en comparació de continuar amb donepezil sol. Els pacients que van canviar a memantina no van presentar millores clíniques significatives.

Segons l’editorial acompanyant, els resultats d’aquest assaig no donen suport a la pràctica habitual als Estats Units i a l’ús aprovat per l’FDA d’afegir memantina al tractament amb donepezil. A més, aquestes troballes no s’han d’interpretar com la prova de l’eficàcia del tractament indefinit amb donepezil. Calen més estudis per avaluar l’eficàcia a llarg termini, els possibles efectes adversos i la tolerància psicològica, així com la suspensió segura de l’inhibidor de la colinesterasa a mesura que la malaltia progressa (NEJM 2012;366:957-59).



 
 
 
 
També et pot interessar: