Breu descripció


Vols informació?

El Metacercador d´Informació Sanitària


El Metabuscador

Loading

dijous, 29 de març del 2012

La barreja de glucosa, insulina i potassi frena l'avanç d'un Infart Agut de Miocardi




Estudi presentat en el Col·legi Nord-Americà de Cardiologia.


El cocktail està dissenyat per ser donat en ambulàncies



Idees Clau:

1.- El tractament redueix el dany causat per l'infart en el teixit cardíac

2.- El tractament consistent en una barreja de glucosa, insulina i potassi en persones que manifesten símptomes d'infart Agut de Miocardi i redueixen a la meitat les possibilitats d'entrar en una aturada cardíaca en comparació d'aquelles que no ho reben.

3.- El tractament redueix el dany causat per l'infart en el teixit cardíac. D'aquesta manera, en els pacients que van rebre la barreja, es va destruir el dos per cent del teixit cardíac, comparat amb el deu per cent d'aquells que van rebre placebo.

4.- Encara que el 23 per cent dels infarts de miocardi observats en l'estudi van resultar ser falses alarmes, els investigadors han precisat que el tractament no va suposar l'aparició de cap efecte secundari en aquells que ho van rebre.


Referències:
Out-of-Hospital Administration of Intravenous Glucose-Insulin-Potassium in Patients With Suspected Acute Coronary Syndromes.



Font:

JAMA: http://jama.ama-assn.org/content/early/2012/03/21/jama.2012.426.full

PDF: http://jama.ama-assn.org/content/early/2012/03/21/jama.2012.426.full.pdf+html



Per cent, el Dr. Iñaki Sánchez Amezuade saname) m´ha proporcionat informació que ja fa bastants anys un metge cardiòleg ja ho deia:

INFUSIÓ GIK

" S'han dissenyat múltiples aproximacions terapèutiques per al tractament de l'infart agut de miocardi. En 1961, el Dr. Sodi Pallares va propugnar la utilització d'una infusió de glucosa, insulina i potassi (GIK) en perfusión per al tractament de la fase aguda, observant una disminució de la mortalitat que ell explicava per diversos mecanismes: prevenció d'arítmies, aportació de nutrients a les cèl·lules hipóxiques, disminució de la grandària de l'infart, etc. En aquella època no existien les unitats coronàries i la cardiopatia isquèmica aguda tenia una elevada mortalitat. En els primers estudis sobre l'ús del GIK aquest va demostrar disminuir la mortalitat.

Posteriorment s'ha millorat el tractament de l'infart, de forma espectacular després de la introducció de la fibrinólisis, obtenint-se dràstiques disminucions de les xifres de mortalitat. Per aquest motiu es va considerar que el GIK no aconseguiria un major descens de la mortalitat, per la qual cosa el seu ús es va abandonar i va quedar restringit a un petit nombre de centres que encara ho utilitzen.

Es presenten les revisions de les bases fisiopatológicas de l'ocupació de la solució GIK, els amplis resultats experimentals i una discussió crítica dels escassos estudis clínics disponibles. Es conclou que existeixen dades suficients per recolzar l'ús de la solució GIK en l'infart no trombolizats i en la manca de demostració convincent en el context actual del tractament de reperfusión precoç en l'infart agut "








També et pot interessar:

1 comentari:

Iñaki ha dit...

Gracias por la cita.
Magnífico blog