Breu descripció

Eina de GESTIÓ INTEGRAL de la Consulta del Metge de Família.

Disposa de 4 apartats fonamentals:

1.- Kioskomed: resum pràctic i presentacions de les últimes entrades dels blocs docents de Medicina de Família.
2.- CAP WEB Formació: on en diferents apartats es treballen aspectes relacionats amb l'exploració física, tècniques, interpretació de proves, formació del professional, multitud de cercadors sobre MBE... etc.
3.- L´Escriptori Clínic: Una font d´actualització sanitària i indispensable pel dia a dia.
4.- La Consulta WEB: on tracta de temes d´informació i links d´interés. Cercador per pacients i familiars tractan de facilitar el empowerment de la persona.
El Metabuscador d´Informació Sanitària

El Metabuscador

Loading

dilluns, 23 d’abril de 2012

Infeccions de transmissió sexual


La importància de les infeccions de transmissió sexual (ITS) rau en la seva elevada incidència i en les conseqüències sanitàries i socioeconòmiques que comporten. Les formes asimptomàtiques o poc aparents d'aquestes malalties són força freqüents, especialment en les dones. Quan no es tracten poden ocasionar complicacions i seqüeles. Aquestes solen ser més importants en les dones, com és la malaltia inflamatòria pelviana que, a més de la gravetat clínica amb què pot cursar, és causa possible d'embarassos ectòpics, infertilitat i esterilitat.

La sífilis congènita, l'oftàlmia i la pneumònia per clamídies i l'herpes són exponents clars de la transcendència que poden assolir aquestes malalties, sobretot tenint en compte que les dones joves en edat fèrtil constitueixen un col·lectiu especialment afectat. Així mateix, actualment està ben establerta l'existència d'una ferma relació causal entre la infecció pel papil·lomavirus humà i el càncer de coll d'úter o la seva lesió precursora.

També cal considerar l'associació entre la presència d'infeccions genitals i la probabilitat d'infecció pel VIH.

La presència de determinades ITS (ulceratives com la sífilis, l'herpes o el xancre tou, i supuratives com la gonocòccia, la infecció genital per clamídia o la tricomonosi) incrementa substancialment el risc de transmissió del VIH. Així, la prevenció i el control d'altres ITS tenen un paper important en l'estratègia de prevenció de la infecció pel VIH.

També et pot interessar: