Breu descripció

Eina de GESTIÓ INTEGRAL de la Consulta del Metge de Família.

Disposa de 4 apartats fonamentals:

1.- Kioskomed: resum pràctic i presentacions de les últimes entrades dels blocs docents de Medicina de Família.
2.- CAP WEB Formació: on en diferents apartats es treballen aspectes relacionats amb l'exploració física, tècniques, interpretació de proves, formació del professional, multitud de cercadors sobre MBE... etc.
3.- L´Escriptori Clínic: Una font d´actualització sanitària i indispensable pel dia a dia.
4.- La Consulta WEB: on tracta de temes d´informació i links d´interés. Cercador per pacients i familiars tractan de facilitar el empowerment de la persona.
El Metabuscador d´Informació Sanitària

El Metabuscador

Loading

dilluns, 14 de maig de 2012

Maneig dels corticoides en la pràctica clínica


Els corticoides són àmpliament utilitzats per molt diverses especialitats.                             .....           No obstant, el seu ús no està exempt de complexitat!


Idees Clau

1.- El maneig adequat d'aquests fàrmacs requereix tenir nocions bàsiques de fisiopatología i conèixer bé les característiques del corticoide que es pretén utilitzar: les seves equivalències, vida mitjana en sang, potencia glucocorticoidea i mineralcorticoide relativa o tipus d'acció tisular del preparat.

2.- Els efectes secundaris són freqüents i poden arribar a ser greus, es per això que amb freqüència han de prendre's mesures per minimitzar-los.

3.- En els casos en en que s'administrin dosis suprafisiológiques ha d'avaluar-se adequadament l'estat de l'eix hipofi sota-adrenal al final del tractament.També et pot interessar: