Breu descripció


Vols informació?

El Metacercador d´Informació Sanitària


El Metabuscador

Loading

dijous, 28 de juny del 2012

Actualització del tractament antitrombòtic en la fibril.lació auricular


Presentació i actualització 2012 del tractament antitrombòtic en l´ACxFA.








Idees Clau

1.- La fibril·lació auricular (FA) és la forma mantinguda més habitual de l'arítmia cardíaca, un trastorn d'alta prevalença en els últims anys associat directament a l'envelliment progressiu de la població i a la millora en els tractaments de l'infart de miocardi, la insuficiència cardíaca i altres patologies cardiovasculars precipitants.

2.- L'evidència científica actual assenyala a la FA com la principal causa d'ictus tromboembòlic i avala l'ús preventiu d'agents anticoagulants orals en determinades situacions de benefici/risc favorable.

3.- La teràpia amb fàrmacs anticoagulants o antiagregants representa el pilar fonamental per reduir el risc de tals esdeveniments, i l'utilitzar-los o no, o bé l'usar uns o altres grups de fàrmacs, dependrà del risc individual estimat d'accident cerebrovascular, del risc d'hemorràgia i de la relació risc-benefici per a cada pacient, de forma que en tots els pacients amb el risc d'embòlia superior al risc de sagnat estaria indicat iniciar un tractament antitrombòtic.

4.- Diversos esquemes o escales de risc han estat desenvolupades i validades en àmplies poblacions de pacients per ajudar a estratificar el risc tant de tromboembolia com de sagnat en pacients amb fibril·lació auricular no valvular. D'ells, el CHADS2 i el CHA2DS2-VASc són els més utilitzats per estimar el risc tromboembòlic, i l'HASBlED per al risc de sagnat en pacients amb fibril·lació auricular en els quals es va iniciar una teràpia antitrombòtica.

5.- Aquestes escales de risc estan basades en una sèrie de característiques demogràfiques dels pacients, en conjunció amb la presència o no de diverses variables clíniques que representen factors de risc




 
 


La sessió amb idees claus i un resum pràctic per la consulta del tractament antitrombòtic a l´ACxFA ha estat realitzada pel Dr.Miguel Angel González Murillo.






CALCULADORES CLINIQUES




També et pot interessar:


1 comentari:

Tamara Sancho ha dit...

Tomas anticoagulantes? Entonces escucha:
http://www.golinons.com/artistasbcn/tomas-anticoagulantes-entonces-escucha.html